Nieuwbouw

Tekstgrootte:   - +

Nieuwbouw

Het Rosa Spier Huis vernieuwt
Het huidige Rosa Spier Huis bestaat bijna 45 jaar. Wat echter in de jaren '70 een riant huis was, is dat nu niet meer. De eisen veranderen met de tijd, evenals de woonwensen van huidige en toekomstige bewoners. Daarom realiseren we een nieuw Rosa Spier Huis op een andere locatie.

Andere locatie
Er is  lang gezocht naar een locatie in Laren, die qua ligging en grootte geschikt is voor de nieuwbouw van het Rosa Spier Huis. Omdat er ongeveer 2,5 hectare nodig is, is dit geen makkelijke opgave. Inmiddels hebben we een prachtige nieuwe locatie gevonden aan de Hector Treublaan, dichtbij het huidige huis. Naar verwachting opent het nieuwe Rosa Spier Huis in 2018. 

Het nieuwe Rosa Spier Huis
Het nieuwe Rosa Spier Huis wordt een culturele ontmoetingsplek waar bewoners volop kunnen creëren, bezoekers kunnen genieten van bijzondere kunstuitingen, en waar ook jonge talenten en oudere kunstbeoefenaars elkaar kunnen inspireren en samenwerken. Een huis waar gewoond en gewerkt, geleefd en beleefd wordt.
Om dit mogelijk te maken, krijgt het nieuwe Rosa Spier Huis uitgebreide voorzieningen: een theater- en concertzaal, een bibliotheek, een expositieruimte en een aantal kunstateliers en muziekstudio's. Ook zijn er ontmoetingsruimten voorzien, zoals een foyer en een prachtige tuin. Alle benodigde faciliteiten om het culturele programma voor bewoners en bezoekers met o.a. voorstellingen, concerten, exposities, workshops en lezingen, in de toekomst verder te kunnen verrijken. In het nieuwe Rosa Spier Huis is er voor bewoners ook meer te kiezen. Er komen verschillende type woningen, waar bewoners naar behoefte service en ondersteuning kunnen ontvangen.

Uitwerking van de bouwplannen
Voor de uitwerking van de bouwplannen is architect Chico Leufkens van EGM Architecten aangetrokken. Momenteel wordt hard gewerkt aan het Definitieve Ontwerp. Naar verwachting is het plan in september gereed. Vervolgens worden de benodigde procedures bij de gemeente opgestart. Als alles voorspoedig verloopt kunnen begin 2017 de eerste voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van start gaan.

Omgevingsvergunning nieuw Rosa Spier Huis aangevraagd
Inmiddels hebben we de omgevingsvergunning voor de bouw van het huis aangevraagd. De definitieve ontwerpen van het nieuwe Rosa Spier Huis, gemaakt door architect Chico Leufkens (EGM Architecten), zijn naar de gemeente Laren verzonden, die onze aanvraag wettelijk toetst. We verwachten dat de gemeente in de zomer van 2017 reageert op onze vergunningsaanvraag. Na goedkeuring van de plannen, starten we met de bouwwerkzaamheden. Lees meer...

Periode

Werkzaamheden

Informatie beschikbaar

Zomer 2016  

Uitwerken Definitief Ontwerp

Algemene informatie over de nieuwbouw

September 2016

Definitief Ontwerp klaarInformatiebijeenkomst

Sfeerimpressies, plattegronden, gevelaanzichten, groen- en omgevingstekeningen, aantallen en typen woningen

Najaar 2016  

Uitvoeringsplan klaar

Planning van bouwwerkzaamheden, informatie over eventuele overlast van werkzaamheden

Zomer 2017

Start bouw

 

Zomer 2017

Verhuur- en zorgpakketten uitgewerkt

Prijzen van huur en servicepakketten (plus indien gewenst zorg)

Zomer 2018 

Verhuisplan uitgewerkt            

Gedetailleerde informatie over de verhuizing

Voorjaar 2019 Oplevering  

Bekijk hier de brochure

Op de hoogte blijven
Wilt u op de hoogte blijven van actualiteiten rond de realisatie van het nieuwe Rosa Spier Huis? Meld u dan aan voor de digitale Nieuwbouw Nieuwsbrief. Dit kan door een e-mail te sturen of telefonisch via 035-5386797. U krijgt de nieuwsbrief standaard per e-mail. Heeft u geen e-mailadres, dan sturen wij deze per post. 


Klik hier voor de meest gestelde vragen over de nieuwbouw.