Tentoonstellingen

Tekstgrootte:   - +


Werk uit eigen huis 2017
zondag 11 juni t/m 13 augustus 2017

Traditiegetrouw krijgen de bewoners van het Rosa Spier Huis ieder jaar gelegenheid om hun kunstwerken te tonen. De hele zomer is het werk van onze bijzondere bewoners te bekijken in de expositieruimte van het huis. De jaarlijkse tentoonstelling wordt zondag 11 juni om 15.30 uur op passende wijze geopend door kunstenaar en cultureel ondernemer Fenneke Voorsluis. Ook is er een muzikaal optreden van Adri van Mastrigt (piano) en Willem Becking (viool). Bezoekers zijn van harte welkom om de opening bij te wonen. De tentoonstelling loopt tot en met 13 augustus en is iedere dag te bezichtigen tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Kunst van bewoners
Dit jaar kunnen bezoekers de schilderijen, beeldhouwwerken en boeken bewonderen van onze bewoners: Jan de Bruijne, Hans Broekman, Piet Smissaert, Noni Lichtveld, Gerard Ettema, Loree Oudejans, Marian Smits, Erie Henny, Marijke den Boer, Mieke Holt (beelden), Annie Vriezen, Wali van Lohuizen (boeken), Enna Martina, Hannie Zeeman, Annemarie van Wolde en Peter Kouthoofd.

Spreker
Fenneke Voorsluis runt De Huiskamer in Amsterdam, gevestigd in haar ouderlijk huis. Haar vader maakte van deze plek al een toevluchtsoord waar mensen met uiteenlopende achtergronden en referentiekaders elkaar konden ontmoeten. Fenneke zet die traditie voort en heeft hier een ‘creatief laboratorium’ gecreëerd, waar met creativiteit, bezinning en het onbevangen gesprek centraal staan. Fenneke is zelf ook kunstenaar. Haar eigentijdse werk speelt met het snijvlak tussen figuratief en abstract, met grafische elementen. Zij maakt tekeningen op delicaat papier, met variërende materialen zoals zwarte inkt en acrylverf. Haar originele werken worden als ets uitgebracht. 

Muziek
Willem Becking (viool) is huisarts in ruste. Hij deed een vooropleiding aan het Conservatorium en wijdt zich nu volledig aan de muziek onder andere als lid van diverse orkesten. Hij wordt begeleid door Adri van Mastrigt (piano).

Agenda overzicht