Kunstenaars van nu brengen ode aan oud-bewoners Rosa Spier Huis.
Help ook mee en maak een droom werkelijkheid.

Tekstgrootte:   - +

Tentoonstellingen

In de expositieruimte van het Rosa Spier Huis wordt iedere twee maanden een tentoonstelling ingericht. Het streven is om een evenwichtige afwisseling te tonen van bekende kunstenaars en jonge talenten. In de bijna vijfenveertig jarige geschiedenis van het Rosa Spier Huis is een groot aantal exposities te zien geweest van nationale allure. De tentoongestelde kunstwerken variëren van sculpturen en schilderijen tot foto's, gouaches, penningen en collages. Kunstwerken zijn vaak ook te koop.

De openingen van de tentoonstellingen zijn openbaar; de opening wordt verricht door bekende namen uit de kunst- en mediawereld, de wetenschap of politiek. Ook is er altijd een kort muzikaal optreden, gecombineerd met een klein concert, een hapje en drankje.

UIT het Huis
Veel bewoners van het Rosa Spier Huis zijn vaak nog als kunstenaar werkzaam. Eéns per jaar tonen zij hun eigen werk. De jaarlijks terugkerende groepsexpositie geeft steeds weer een goed beeld van de grote gevarieerdheid in vormen van kunst die in het huis vertegenwoordigd zijn.

Het Rosa Spier Huis beschikt verder over een uitgebreide collectie van geschonken kunstwerken, van voormalig bewoners, hun familie en bevriende kunstenaars.