Theater/Concerten

Tekstgrootte:   - +


Immanuel van IJzerlooij, cello en Daniel Kramer, piano
maandag 25 september ( 20:15 uur )

Immanuel van IJzerlooij komt uit een muzikaal gezin. Enkele jaren geleden speelde hij een gedenkwaardig concert samen met zijn broer Ephraim, tevens cellist, in het Rosa Spier Huis. Dit keer zal hij optreden met pianist Daniël Kramer, sinds jaar en dag de vaste begeleider van het nationaal celloconcours tijdens de beroemde Amsterdamse Cello Biënnale. Immanuel en Daniël spelen het romantische cellorepertoire en delen deze muziek graag met het publiek.

Beethoven 12 Variationen, op. 66 & Cellosonate, op. 69 Chopin Cellosonate, op. 65

Biografieën

Daniël Kramer studeerde als scholier bij Ton Hartsuiker en vervolgens aan het Conservatorium van Amsterdam bij Håkon Austbø en in Parijs bij Claude Helffer. Zijn diploma 2e Fase behaalde hij met onderscheiding. Hij ontving masterclasses van o.a. György Sandor, Earl Wild en Murray Perahia.
Daniël won in 1994 tijdens het Prinses Christina Concours landelijk de eerste prijs, in 1995 op het EMCY in Luxemburg en in 2008 op het Concorso Seghizzi in Italië de begeleidersprijs en in 2007 een eervolle vermelding op het Concours Olivier Messiaen in Parijs.
Hij soleerde o.a. met het Residentie Orkest o.l.v. Yan-Pascal Tortelier, het Radio Kamerorkest o.l.v. Peter Eötvös en het NJO o.l.v. Werner Herbers en Reinbert de Leeuw.
Hij maakt deel uit van Trio Amare en treedt regelmatig op met o.a. Nobuko Imai en het The Hague String Trio.
Daniël werkt(e) samen met componisten als George Benjamin, Louis Andriessen, Joey Roukens en Sofia Gubaidulina.

Immanuel van Yzerlooy (1986) kreeg zijn eerste muzieklessen op vijf jarige leeftijd en zijn eerste cellolessen op achtjarige leeftijd.
In 1997 werd hij toegelaten tot de Jong Talent klas van het Utrechts Conservatorium waar hij lessen volgde bij Lenian Benjamins, Jeroen den Herder en Elias Arizcuren.
In 1999 werd hij uitgenodigd voor een master class met Yo-Yo Ma in het Concertgebouw in Amstrdam. 
In 2001 werd hij toegelaten tot de Voorziening voor Excellerende Jonge Musici (ook in 2002) en won hij de eerste prijs op het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland (SJMN). 
In 2004 bouwde hij een cello onder begeleiding van Lies Muller en Bas Maas. In 2005 vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gregor Horsch, Monique Bartels en Dmitry Ferschtman.
In 2008 won hij de tweede prijs, de Publieksprijs en de Prijs voor de beste vertolking van de opdrachtcompositie op het Nationaal Celloconcours in het Muziekgebouw aan \'t IJ in Amsterdam en maakte hij zijn solo debut met het Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Alexander Rudin.
Hij speelde Tchaikovsky\'s Andante cantabile met het Britten Jeugd Strijkorkest.
In 2010 sloot hij zijn studie cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. 
Tijdens zijn studie heeft hij veel opgetreden in binnen- en buitenland, met andere musici waaronder pianist Yukiko Hasegawa en solo en volgde hij master classes bij o.a. Shmuel Ashkenasi, Anner Bylsma en Arto Noras.

2014 -17 Recitals in Nederland met pianist Daniel Kramer, Andrea Hornyak, Van Yzerlooy Duo, Van Yzerlooy Ensemble en Bach\'s Suites voor cello solo.

2018 Recitals in Nederland met pianist Mirsa Adami en Andrea Hornyak

Immanuel van Yzerlooy speelt op een Saksische cello.

 

Agenda overzicht