Rosa Spier Huis Laren - Logo

Belastingvrij schenken en nalaten

Belastingvrij schenken en nalaten aan het Rosa Spier Huis

Belastingvoordeel

De Stichting Nieuw Rosa Spier Huis heeft de Culturele ANBI-status en is daardoor vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Uw gift of nalatenschap komt dus geheel ten goede aan het Rosa Spier Huis. Er is ook een fiscaal voordeel voor uzelf. U kunt uw gift aftrekken van de inkomstenbelasting. Uw fiscale voordeel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Periodiek schenken

Om maximaal gebruik te maken van de belastingvoordelen kunt u kiezen voor een periodieke schenking. Daarmee legt u uw gift voor tenminste 5 jaar vast en is uw fiscale voordeel groter omdat uw hele gift aftrekbaar is van de inkomstenbelasting.

Extra fiscaal voordeel voor giften aan organisaties met de culturele ANBI status

Om giften aan cultuur te stimuleren heeft de overheid de ‘De Geefwet’ in het leven geroepen. Op basis van deze Geefwet heeft u extra fiscaal voordeel door de ‘culturele multiplier’. U kunt bij giften aan culturele ANBI’s jaarlijks 25% meer opgeven aan de Belastingdienst dan het werkelijk geschonken bedrag, met een maximum van €5.000 per jaar. U kunt dus op deze manier ten hoogste €1.250 per jaar extra in aftrek brengen.

Belastingvoordeel

Wist u dat u uw gift kan aftrekken van uw inkomstenbelasting? Stichting Nieuw Rosa Spier Huis heeft de culturele ANBI-status en is daardoor vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Uw gift komt dus geheel ten goede aan ons bijzondere huis en haar bewoners. Klik hier voor meer informatie over mogelijk belastingvoordeel.

Ook raden wij u aan contact op te nemen met uw financieel adviseur om precies te weten welke fiscale voordelen in uw situatie van toepassing zijn.
Restaurant Galeriecafé Rosa Spier Huis Laren in het Gooi