Rosa Spier Huis Laren - Logo
Anna Stibbe-serie: Maat Saxophone Quartet
Anna Stibbe-serie: Maat Saxophone Quartet
zondag 21 mei, 2023
om 15:00 uur
Prijs per ticket € 5.00

Inclusief

Geniet van het concert van het veelbelovende Maat Saxophone Quartet op 21 mei in het Rosa Spier Huis in Laren voor maar € 5.00
Maat Saxophone Quartet Optreden Rosa Spier Huis Laren

Over de voorstelling

Maat Saxophone Quartet is een Nederlands/Portugees ensemble, gevestigd in Amsterdam, Nederland. Ze hebben de meest prestigieuze klassieke muziek competitie in Portugal “Prémio Jovens Músicos” gewonnen (2018), en zijn winnaars van de Dutch Classical Talent Award in 2022.

Eigen werk

Sinds hun debuut (2018), als studenten van Arno Bornkamp, bij het Conservatorium van Amsterdam, is Maat geïnteresseerd om aan nieuwe muziek te werken en samen te werken met componisten. Het ensemble heeft meer dan 10 nieuwe stukken die voor hun zijn gecomponeerd, bij componisten als Nuno Lobo, Arnold Marinissen of Kaveh Vares. Maat neemt ook deel aan NSKA – Dutch String Quartet Academy – waar het ensemble onder leiding van Marc Danel het traditionele strijkkwartet repertoire bewerkt.

Eerste eigen CD

In april 2020 hebben ze hun eerste CD “Ciudades” uitgebracht voor het label 7 Mountains Records Amsterdam. Volgens de Luister Magazine, over hun debuut-cd, “kunnen we kort zijn over het spel van Maat: veelbelovend, duivels goed en hemels aanstekelijk in alle werken.

Impressie

In 2023 brengt Maat hun tweede cd ‘Renascer’ uit met de Portugese gitarist António Carlos Costa, op traditionele Fado-muziek van de stad Coimbra.

Nederlandse Strijkkwartet Academie NSKASamenwerking NSKA

Dit concert is onderdeel van een serie van 6 concerten, die in samenwerking met de NSKA wordt georganiseerd. De NSKA (Nederlandse Strijkkwartet Academie) begeleidt jonge getalenteerde kwartetten naar een florerende toekomst in de internationale podiumkunsten. Opgericht door Stefan Metz in 2001, is de artistieke leiding sinds 2011 in handen van Marc Danel, primarius van het Danel Kwartet. Deze concertserie wordt mogelijk gemaakt door de Anna Stibbe Stichting.

Meer voorstellingen in het Rosa Spier Huis theater