Rosa Spier Huis Laren - Logo
Barts BoekenClub – de literaire talkshow van Bart Gielen
Barts BoekenClub – de literaire talkshow van Bart Gielen
zondag 12 november, 2023
om 15:00 uur
Prijs per ticket € 17.5

Inclusief

Over de voorstelling

Op zondagmiddag 12 november vindt in het Rosa Spier Huis een gloednieuwe voorstelling plaats van Barts BoekenClub. In het meest intieme theater van het Gooi ontvangt Bart Gielen: Ewa Maria Wagner, Roxane van Iperen e.v.a.

Ewa Maria Wagner is te gast naar aanleiding van Hotel Goldberg, haar tweede roman. Het leven van pianiste Marie staat op haar kop wanneer ze hoort dat ze de enige erfgename is van een overleden tante uit Silezië. Naast een klein vermogen erft ze een hotel. Gaandeweg ontdekt Maria dat haar familiegeschiedenis een duistere kant heeft. Hotel Goldberg is een indringende historische roman gebaseerd op de gevluchte Silezische SS’er Willi Kulla die na de Tweede Wereldoorlog een verstopte oorlogsbuit in de bossen van Baarn tevergeefs probeerde terug te vinden.

Na het enorme succes van de waargebeurde oorlogsgeschiedenis ’t Hooge Nest keert Roxane van Iperen met Dat beloof ik weer terug naar de fictie. Hoofpersoon is de twaalfjarige M. Ze groeit op in twee werelden. Thuis is er chaos en geweld, op school past ze zich geruisloos aan. Haar ouders zijn continu op de vlucht en sleuren M. mee. Nergens krijgt ze de kans om met iemand een gedeeld verleden op te bouwen. Als er niemand getuige is van je leven, besta je dan wel? Dat beloof ik is het aangrijpende verhaal van een meisje dat alles in haar jonge leven moet bevechten om overeind te blijven. En uiteindelijk voor een onmogelijke keuze komt te staan.

Na afloop livemuziek, boekverkoop en mogelijkheid tot signeren.

BARTS BOEKENCLUB (BBC) is een eigentijdse literaire talkshow en het initiatief van historicus, presentator én boekenwurm Bart Gielen. Bij BBC geldt het motto dat het óók leuk als je NIET van lezen houdt. Meer info: www.bartsboekenclub.nl

Meer voorstellingen in het Rosa Spier Huis theater