Bert van den Brink

MUZIEK

Aanvang: zondag 24 februari, 2019 om 15:30 uur

Prijs per ticket 15.00 BESTEL

Een veelzijdig toetsenist die een veelheid aan stijlen beheerst.

Bert van den Brink werd geboren op 24 juli 1958. De eerste pianoles kreeg hij toen hij vijf jaar oud was. In 1976 begon Bert met zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Utrechts Conservatorium. Herman Uhlhorn was zijn docent. In 1982 studeerde hij cum laude af. Nog in datzelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In de eerste periode na de studie heeft Bert regelmatig klassieke concerten gegeven, later kwam het accent meer bij de geïmproviseerde muziek te liggen. Bert is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist live, via het internet of via een groot aantal cd’s. Uniek is de cd “BLOWING” (2013). Bert van den Brink speelt jazz & pop op het kerkorgel.
In het verleden bracht Bert verschillende solo albums uit. Het solo-album “Jazz at the Pine Hill” leverde hem een Edison-nominatie op.
Bert is ook aktief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, Denise Jannah en anderen spelen arrangementen en bewerkingen van hem. Een van de hoogtepunten is de bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini’s en Nieuw Sinfonietta Amsterdam.

Duur concert: n.n.b.

Concert-/theaterzaal

Inclusief

Consumptie

Garderobe

Prijs per ticket 15.00 BESTEL

Duur concert: n.n.b.


Bekijk ook