Concert met eigen composities

Aanvang: vrijdag 21 juni, 2019 om 20:00 uur

Prijs per ticket 7.50 BESTEL

In dit concert zullen enkele nieuwe Eigen Composities voor orkest gespeeld worden: Hans Kämper: Divertimento voor 8 blazers, Jasper Bon: Klarinetconcert (solist: Marnix van den Berg, klarinet) , 2e Pianoconcert (solist: Martijn Smits, piano) John Macfarlane: Elegy voor strijkers en klokkenspel, Hans-Erik Dijkstra: Menuet voor piano en Orkest. Het orkest bestaat uit bevriende musici.

Sinds 15 jaar gaven de pianisten van het Scarbo Pianistencollectief samen concerten met de hoogtepunten uit de pianoliteratuur. Met meer dan 60 concerten werden vele prachtige solowerken en pianoconcerten ten gehore gebracht. Hiertoe zijn al heel wat musici bij elkaar gekomen om het orkest te vormen. Zo’n 5 jaar geleden rees het idee om zelf een pianoconcert te gaan schrijven en uitvoeren. Dit bleek een erg omvangrijk karwei; zo kostte de totstandkoming van het 2e pianoconcert 9 maanden. Het eerste pianoconcert van Jasper Bon uit 2016 werd door de componist zelf uitgevoerd met het Ovio orkest uit Amsterdam. Het tweede pianoconcert dat mei 2019 af was zal vrijdag 21 juni de première gespeeld worden door pianist Martijn Smits. Hans-Erik Dijkstra, ook pianist van het Scarbo Pianistencollectief zal zelf zijn Menuet voor piano en Orkest uitvoeren. De dirigenten die aan dit concert meewerken zijn Peter Vinken (Klarinetconcert) Rudolf Nottrot ( Pianoconcert en Menuet) en John Macfarlane zal zijn eigen stuk ‘’Elegy voor strijkers en klokkenspel’’ dirigeren.
Het Klarinetconcert van Jasper Bon is opgedragen aan de virtuoze klarinettist Marnix van den Berg. Deze zal het zelf ten gehore brengen. Ook staat er een Divertimento voor 8 blazers van Hans Kämper (oorspronkelijk gitarist ) op het programma.

 

Prijs per ticket 7.50 BESTEL

 


Bekijk ook