Rosa Spier Huis Laren - Logo
Theatervoorstelling Bruce Marie door Duda Paiva Company
Theatervoorstelling Bruce Marie door Duda Paiva Company
vrijdag 21 april, 2023
om 20:00 uur
Prijs per ticket € 5.00

Inclusief

Bruce Marie van Duda Paiva Company is een theatervoorstelling over verval en kwetsbaarheid in tijden waarin alles te beïnvloeden lijkt, mits je maar genoeg middelen hebt.
Theatervoorstelling Duda Paiva Company – Bruce Marie In Rosa Spier Huis Laren

Over de voorstelling

Wat als er een chip is die mensen alle fysieke beperkingen van het lichaam doet overstijgen? Dan moet je het geluk hebben dat je hem krijgt. Voor het laboratorium waar het allemaal gebeurt verdringt de massa zich om bij de 0,00000001 procent te horen die als eerste mag.

Bruce – Muffin en Dioginis

Binnen is Bruce, een gespleten persoonlijkheid, dragqueen op leeftijd, een man met een lichaam dat niet meer wil, maar wel: iets dichter bij zo’n chip dan de rest. In het lab zit ook Muffin, een aap waarop al uitgebreid geëxperimenteerd is en die al een chip heeft. Het doet haar pijn, maar de wetenschappers hebben haar ervan verzekerd dat ze uiteindelijk zal kunnen zingen in een band. En er is Dioginis, een cynisch hond die alleen nog maar in een digitale 3D-wereld lijkt te kunnen leven.

Het laboratorium is een delicate balans, die Bruce met zijn aanwezigheid onherroepelijk verstoort.  Wat als je je van je lichamelijke beperkingen zou kunnen ontdoen door een kleine digitale ingreep? Zou je dan nog menselijk zijn?

Een onbeperkt leven

In zijn nieuwe solo duikt Duda Paiva in het transhumanisme, dat niet het eeuwig leven, maar wel een onbeperkt leven nastreeft. Bruce Marie is gebaseerd op een niet te stoppen realiteit. Een voorstelling over verval en kwetsbaarheid in tijden waarin alles te beïnvloeden lijkt, mits je maar genoeg middelen hebt.

In deze komedie met scherpe dialogen en gewaagde choreografieën tussen speler en poppen, laat Paiva alle facetten van zijn ongeëvenaarde talent zien. Duda Paiva blaast met zijn unieke manipulatietechniek de Object Score schuimrubberen karakters leven in. Zijn multidisciplinaire poppenspel is virtuoos en humorvol, maar ook kritisch. Met zijn danspartners, gesneden uit flexibel schuimrubber, bouwt Paiva ongrijpbare en magische werelden.

Trailer Bruce Marie

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door de ‘Keep an Eye Foundation’. Klik hier voor meer informatie

Keep an Eye Foundation - Rosa Spier Huis Laren Nh

Meer voorstellingen in het Rosa Spier Huis theater