Rosa Spier Huis Laren - Logo
Ekaterina Levental – Oh! Quand je dors
Ekaterina Levental – Oh! Quand je dors
woensdag 20 maart, 2024
om 20:00 uur
Prijs per ticket € 24

Inclusief

Over de voorstelling

Met ‘Oh! Quand je dors’ onderzoekt mezzosopraan en harpist Ekaterina Levental de kracht van dromen en verbeelding, als middelen om hoop en inspiratie te vinden. Inspiratie om nieuwe richtingen te zoeken, en hoop in moeilijke situaties. Ekaterina belicht in dit programma de invloed van haar eigen jeugddromen op haar latere leven, en die van haar voorbeelden. Wat inspireerde componisten om hun meesterwerken te maken, wat waren hun dromen, hoe heeft dat uitgepakt en wat kunnen wij ervan leren?

 

Ekaterina werd geboren in Tasjkent, de hoofdstad van Oezbekistan, een republiek in de voormalige Sovjet-Unie. Zij studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en harp aan de Conservatoria van Enschede, Detmold (Duitsland) en Rotterdam. Voor beide behaalde zij het cum laude haar masterdiploma. Met harpduo Bilitis won zij diverse internationale prijzen.

Ekaterina maakt op dit moment carrière als operazangeres en theaterperformer. Zij werkt mee aan producties van verschillende operahuizen, maakt eigen muziektheaterproducties en geeft solo concerten waarbij zij zichzelf begeleidt op de harp.

Samen met pianist Frank Peters vormt zij het Medtner Project, een meerjarig project waarin alle liederen van de Russische componist Nikolai Medtner (1880-1951) worden opgenomen. De eerste CD ‘Incantation’ won in september 2021 een belangrijke muziekprijs ‘The Pure Sound Award’.

Met Chris Koolmees ontwikkelt Ekaterina onder de naam LEKS Compagnie diverse muziektheaterprojecten, waaronder het autobiografisch drieluik De Weg – De Grens – Schoppenvrouw. 6 LEKS producties spelen op dit moment door het hele land.

Meer voorstellingen in het Rosa Spier Huis theater