Rosa Spier Huis Laren - Logo
Expositie IN HET LICHT
Expositie IN HET LICHT
zaterdag 9 december, 2023
om 15:30 uur
zondag 4 februari, 2024
om 15:30 uur

Meer informatie

Jubileum Expositie 60 jaar Stichting Rosa Spier Huis – IN HET LICHT

Opening zaterdag 9 december 2023 om 15.30 uur in de theaterzaal van het Rosa Spier Huis door de Heer Leo Samama.

 

Unieke jubileum expositie IN HET LICHT

Stichting Rosa Spier Huis bestaat 60 jaar en hoe bijzonder is het om werk tentoon te stellen van Leo Samama, de kleinzoon van Henriette Polak en oprichtster van het Rosa Spier Huis, samen met zijn vrouw Noor Kamerbeek. Ook te zien zijn Neel Staats, Madeleine van der Laan, Ilse Molenaar, Erik Kouwenhoven, Bertwin Bijleveld, David Disberg en Maries Krook, allen medewerkers en kunstenaars van het Rosa Spier Huis.

Een diversiteit aan stijlen, materialen en technieken beloven een spectaculaire expositie te worden als afsluiting van het jubileumjaar en passend in het humanistische gedachtengoed van de oprichtster.

 

Meer informatie.

Half maart 2014 vertrokken Noor Kamerbeek en Leo Samama voor een maand naar Japan om daar, trekkend over het eiland Honshu, zich te verdiepen in kunst, natuur, tuinen en ambachten. De reis begon in Kyoto aan het begin van de lente en eindigde in Tokyo tijdens de bloei van de kersenbloesem. Tijdens die reis maakte Leo vele foto’s. Na terugkomst begon Noor aan een serie pastels en schilderijen. Zij koos voor momenten die zij mooi, ontroerend of gewoon leuk vond, van kleuters, vissen, bloesem tot theekopjes.

De weerslag van deze reis is in deze tentoonstelling te zien.

Noor Kamerbeek ontwikkelde zich, na een loopbaan in de muziek (als fluitist, programmeur en radioproducer), sinds 2014 bij diverse docenten tot beeldend kunstenaar en sinds enkele jaren in Schoonhoven tot goudsmid. De resultaten daarvan zijn eveneens tijdens de tentoonstelling te zien.

Leo Samama is componist en musicoloog, en heeft de laatste twintig jaar in binnen- en buitenland professionele foto’s gemaakt van tal van concerten en festivals met klassieke muziek. Daarnaast heeft hij vele internationale reizen fotografisch vastgelegd.

Neel Staats is Humanistisch Raadsvrouw i.o. van het RSH en schildert olieverfportretten.

Madeleine van der Laan is huiskamermedewerker op de afdeling somatiek in het RSH en gespecialiseerd in het maken van batik-wanddoeken met kleurrijke Westerse ontwerpen. Een aantal doeken hangen bij diverse opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Ilse Molenaar oproepmedewerkster in het RSH en studeert illustratie op Artez. Het meeste werk dat ze maakt gaat over een connectie tussen mens en natuur. Acryl en droge naald (een druktechniek).

Erik Kouwenhoven verpleegkundige/praktijkopleider op de afdeling Somatiek, lid van de RSH ondernemingsraad en Scenograaf. Hij maakte de scenografie (decor, licht en kostuums) o.a. voor de theatervoorstelling Jihad van Liefde, een coproductie van het Amsterdams Andalusisch Orkest en Theater De Meervaart: George & Eran producties en zal een video over deze voorstelling vertonen in de expo periode bij ons in de Theaterzaal.

Bertwin Bijleveld verpleegkundige op de afdeling somatiek van het RSH. Bertwin maakt bijna surrealistische verhalende tekeningen met plakkaatverf op papier.

David Disberg zorgmedewerker en voorzitter van de ondernemingsraad van het RSH en heeft gestudeerd aan de hogeschool voor de kunsten Constantijn Huygens te Kampen. Heeft zich gespecialiseerd o.a. in digitaal tekenen.

Maries Krook was VIG/EVV-er in het Rosa Spier Huis en zij maakt kleurrijke abstracte schilderijen.

 

De expositie is tot 4 februari 2024 dagelijks vrij toegankelijk

Bekijk ook