In de Omhelzing van Eric Zilverberg
In de Omhelzing van Eric Zilverberg
zaterdag 2 maart, 2024
om 15:30 uur
zondag 28 april, 2024
om 15:30 uur

Meer informatie

Veel mensen kennen de inmiddels 82 jarige Amsterdamse Kunstenaar Eric Zilverberg van Galerie Zilver aan de Prinsengracht, onder de Westertoren in hartje Amsterdam. Jarenlang was Amsterdam de ideale werkplek en expositieruimte. Na zijn vertrek bleven uiteraard duidelijk zichtbaar de nodige verfklodders op de vloer achter die het verhaal van zijn leven en werken vertellen.

Voor Eric moet kunst een ziel hebben, het moet als een zigeuner zwerven door zijn geest en vanuit het hart ontstaan. Dat geldt voor zowel de schilderijen, de beelden en glas gravures. De emotionele geladenheid is dan ook een kenmerk dat steeds weer tot uiting komt in zijn werken.

Nadat Galerie Zilver in Amsterdam was beëindigd, heeft Eric Zilverberg een tijd lang gekozen om zijn geest vrij te laten en als een zigeuner de zon achterna te reizen, op zoek naar nieuwe inspiratie en uitdagingen.

Zo is zijn werk sinds 1975 overal ter wereld te zien, hij exposeerde in België, Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Egypte, Amerika, Nw. Zeeland, Indonesië. Door al zijn reizen heeft het werk van Eric Zilverberg een geheel eigen gezicht, met steeds weer zijn kleurrijke kijk op de wereld als herkenningspunt.

Na vele omzwervingen rond de wereld is Eric Zilverberg vol inspiratie en weer terug in Nederland. Hij werkt nog dagelijks aan nieuwe ideeën.

Eric Is actief op Facebook, Instagram en YouTube.

De kunstenaar heeft bij Residentie Rosa Spier Huis in Laren een nieuwe woon en werkplek gevonden waar hij samen met andere kunstenaars, musici en wetenschappers werkt en exposeert.

Zijn motto is dan ook: Een kunstenaar gaat nooit met pensioen, een kunstenaar ben je met hart en ziel, je leven lang!

Onder de naam Atelier Zilver werkt Eric Zilverberg nu samen met zijn zoon Mitja Zilverberg. U vindt deze kunstliefhebbers terug in Laren (NL) en Turnhout (BE) maar ook op diverse internationale kunstpresentaties.

Opening zaterdag 2 maart 15.30 uur – door Ad Visser

De expositie is van 2 maart t/m 28 april 2024 dagelijks vrij toegankelijk

 

 

 

Bekijk ook