Jazzconcert, door jazzkwartet “Vondelier”

MUZIEK

Aanvang: vrijdag 14 februari, 2020 om 20:00 uur

Prijs per ticket 7.50 BESTEL

Jazzkwartet “Vondelier” bijt het spits af van de maandelijkse jazzconcertreeks. Het Rosa Spier Huis werkt voor deze concertreeks nauw samen met twee conservatoria, in het kader van de programmalijn ‘Jong & Oud door Kunst Verbonden’.
In de visie van het Rosa Spier Huis dragen betekenisvolle ontmoetingen tussen bewoners en jongeren bij aan een inspirerend en artistiek klimaat in het Rosa Spier Huis. De komende jaren hebben de culturele uitwisselingen tussen jong en oud daarom speciale aandacht. Hierbij ligt de nadruk op samenwerkingsprojecten, workshops en concerten door studenten van diverse hogescholen voor de kunsten. Eén van deze samenwerkingsprojecten betreft jazzconcerten door studenten van het Conservatorium van Amsterdam en het Utrechts Conservatorium.

Vondelier maakt werelden van muziek. Dan weer neemt de heldere jazz je mee naar de polder, dan weer naar de zwoele stad in de zomer. Terwijl je de hoeveelheid indrukken in je probeert op te nemen, ontdek je dat je niet alleen bent. De Vondelier-wereld wordt bevolkt door alledaagse mensen. Een Sanne huppelt vrolijk voorbij, iemand wacht eenzaam op de terugkeer van een geliefde, en op het plein wordt gedanst tot het gloren van de ochtend. De Nederlandstalige luisterjazz van Vondelier is ontstaan uit een diepgevoelde liefde voor het leven, in al haar aspecten. Een samenwerking tussen Nederlandse dichter Mark Opfer en contrabassist William Barrett leidde tot de oprichting van Vondelier, waarin spannende jazzcomposities en lyrische, Nederlandstalige teksten samen komen, vertolkt door zangeres Laura Dooge, ingebed door gitaristen Gijs Idema en Linus Eppinger en bassist William Barrett.

Laura Dooge – zang
Gijs Idema – gitaar
Linus Eppinger – gitaar
William Barrett – contrabas & composities
Mark Opfer – teksten

Concert-/theaterzaal, Hector Treublaan 97

Inclusief

Garderobe

Prijs per ticket 7.50 BESTEL

Laura Dooge – zang
Gijs Idema – gitaar
Linus Eppinger – gitaar
William Barrett – contrabas & composities
Mark Opfer – teksten


Bekijk ook