Rosa Spier Huis Laren - Logo
Keep an Eye – Enso Physical Theatre
Keep an Eye – Enso Physical Theatre
vrijdag 19 januari, 2024
om 20:00 uur
Prijs per ticket € 5

Inclusief

Over de voorstelling

‘Onderstroom’

Biografie

ENSŌ Physical Theatre is een jong gezelschap, dat interdisciplinaire voorstellingen maakt die tot de verbeelding spreken. Met een mix van dans, theater en muziek, maken we associatieve, beeldende voorstellingen, dicht op de huid van het publiek. Vanuit grote filosofische thema’s over de mens en het verhouden tot de wereld, zoeken we de verbinding op met een breed en divers publiek. ‘Onderstroom’ is de derde voorstelling van ENSŌ. De voorstellingen ‘Dan liever de lucht in’ en ‘Out of (self) love’ waren onder andere op het Delft Fringe Festival te zien.

ENSŌ is in 2018 opgericht door danser Kevin Ruijters en regisseur Karlijn Vlug. Het gezelschap is ontstaan vanuit een wens om interdisciplinaire voorstellingen te maken, met de versmelting van theater en dans als basis. In 2021 heeft ENSŌ zich onder de vleugels van Makershuis Tilburg verder ontwikkelt, wat ertoe heeft geleid dat Karlijn de artistieke leiding op zich heeft genomen. Met een nieuw team is zij begonnen aan ‘Onderstroom’, waarin zij haar eigen signatuur verder ontwikkelt en de visie van ENSŌ verder vormgeeft.

“Onderstroom” neemt je mee op een avontuurlijke reis naar de diepste lagen van het menselijk bestaan. Met betoverende bewegingen en speelse choreografieën brengt “Onderstroom” de spelende mens tot leven. Laat je verwonderen door de magie van fysieke communicatie en de kracht van beweging.

Deze visuele spektakelvoorstelling belicht universele thema’s zoals kwetsbaarheid, kracht, verlangen en vreugde, op een manier die kinderen en volwassenen zal raken. Het is een uitnodiging om de grenzeloze mogelijkheden van het menselijk spel te ontdekken en samen te genieten van een onvergetelijke ervaring.

Mis deze unieke kans niet om, spelend en kijkend, de betekenis van de “Homo Ludens” te omarmen. Kom en laat je meevoeren door de “Onderstroom” van spel en verwondering. Het belooft een magisch avontuur te worden voor jong en oud!

 

Spel: Rebecca Schoolmeesters & Dylan Holly

Regie: Karlijn Vlug

Dramaturgie: Merel Eigenhuis

Muziek: Hajo Krijger

Techniek: Niek Rutten

Kostuums: Sanne Bassant

Decor: Thijs Veerman

Posterbeeld: Jostijn Ligtvoet

Poster: Jeroen Klomp

 

Meer voorstellingen in het Rosa Spier Huis theater