Keep an Eye – Nova College Performing Arts

THEATER

Aanvang: vrijdag 22 oktober, 2021 om 20:00 uur

In de de voorstelling ‘Zintuigen’ dansen 18 studenten van het Nova College Performing Arts. De vijf zintuigen ruiken, voelen, zien, proeven en horen worden vormgegeven in een moderne choreografie. Uiteindelijk komen de zintuigen samen om te versmelten tot een finale.
Deze dansvoorstelling werd oorspronkelijk gecreëerd voor de middenbouw van basisscholen. Vanwege de pandemie kon deze voorstelling vorig schooljaar helaas niet gespeeld worden. Zodoende hebben de studenten van Nova College Performing Arts de voorstelling gewijzigd in een locatieproject. De voorstelling is toen opgenomen in onder andere in het Scheepvaartmuseum, de Hermitage en de Stadsschouwburg in Amsterdam.
De mbo dansopleiding van het Nova College Performing Arts biedt een degelijke klassiek/moderne scholing. Een basis die nodig is om verder te komen in dans, in welke richting dan ook. Er worden lessen gegeven door ervaren docenten, vaak bekende namen in de danswereld. Naast klassiek ballet worden er verschillende moderne dansstijlen zoals floorwork, graham en limón aangeboden. Daarnaast worden jazz contemporary, werelddans, hip hop, urban contemporary, improvisatie en compositie aangeboden. Op het Nova College ligt de focus niet alleen op het beroep, maar ook op persoonlijke ontwikkeling. Studenten worden opgeleid tot danser en dansmaker én zij leren lesgeven. Beroepen die vragen om sterke persoonlijkheden. Door middel van projecten van het Nova Productiehuis Dans worden kansen vanuit het werkveld aangepakt, waardoor studenten alle competenties ontwikkelen die nodig zijn om een eigen dansproductie te maken. Informatie over het reserveren van kaarten en corona-maatregelen vindt u onderaan deze pagina.

Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door de ‘Keep an Eye Foundation’. Klik hier voor meer informatie. Gratis toegang. Toegangskaarten zijn uitsluitend telefonisch te verkrijgen via de receptie van het Rosa Spier Huis (035-5386797). Om onze theaterzaal volgens deze richtlijnen optimaal (2/3) te kunnen bezetten en de 1,5 meter afstand te kunnen loslaten, laten wij uitsluitend bezoekers toe die όf volledig gevaccineerd zijn, een bewijs van doorgemaakte covid (niet ouder dan 6 maanden) hebben, όf een negatieve test kunnen laten zien (via ‘testen voor toegang’). Wij controleren dit middels de corona-check-scanner, waarbij de QR-code wordt gecontroleerd. Dit toegangsbeleid kan worden gewijzigd indien de overheid de corona-maatregelen aanpast.

Concert-/theaterzaal, Hector Treublaan 97


Bekijk ook