Terra Trio

MUZIEK

Aanvang: zondag 13 januari, 2019 om 15:30 uur

Prijs per ticket 750 BESTEL

Het TerraTrio bestaat uit fluitiste Frieda Jacobowitz, altvioliste Margot Näring en gitarist Ton Terra. Hij was het die het trio bij elkaar heeft gebracht en veel van de stukken heeft gearrangeerd. De leden kennen elkaar als collega’s op de Muziekschool Amstelveen, het huidige Platform C.Naast hun pedagogische werk hebben de leden van het TerraTrio veel speelervaring opgedaan in professionele orkesten en kamermuziekensembles.
Frieda Jacobowitz studeerde dwarsfluit aan Northwestern University in Chicago bij Walfrid Kujala, piccolospeler van het Chicago Symphony Orkest en daarna bij de Engelse fluitdocent Geoffrey Gilbrert. Na het voltooien van haar studie verhuisde ze naar Nederland en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag bij o.a Frans Vester.
Ton Terra is afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium in de vakken gitaar en luit. Met luit en barokgitaar maakte hij jarenlang deel uit van een ensemble oude muziek.Met de Spaanse gitaar heeft hij veel kamermuziek gespeeld.
Margot Näring studeerde viool aan het Brabants Conservatorium als leerling van Harry Curby. Na haar afstuderen koos zij voor de warme klank van de altviool en behaalde nog een Eerste Prijs aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, als leerling van Ervin Schiffer. Daarna was zij lid van het Brabants Orkest en het Brabants Kamerorkest. Tevens is zij lid van het Aemstel pianokwartet.

De verscheidenheid aan instrumenten: strijk-, tokkel- en blaas-, met hun eigen klanken en timbres geeft ze de mogelijkheid tot het spelen van muziek uit verschillende stijlperiodes: een breed en zeer toegankelijk repertoire van o.a. Renaissance/Barok, Klassiek, Amerikaanse evergreens, Zuid-Amerikaanse en Ierse volksmuziek.

 

Concert-/theaterzaal

Inclusief

Garderobe

Prijs per ticket 750 BESTEL

 


Bekijk ook