Geannuleerd; The Johny Smith ensemble

MUZIEK

Aanvang: vrijdag 10 april, 2020 om 20:00 uur

Prijs per ticket 7.50 Neem contact

Ondanks dat er nog geen corona-besmetting is geconstateerd in het Rosa Spier Huis, heeft de directie besloten met ingang van heden alle openbare activiteiten tot nader orde te annuleren.
______________________

Deze maand is in de maandelijkse jazzconcertreeks The Johny Smith Ensemble geprogrammeerd. In het kader van de programmalijn ‘Jong & Oud door Kunst Verbonden’ werkt Het Rosa Spier Huis voor deze concertreeks nauw samen met twee conservatoria.
In de visie van het Rosa Spier Huis dragen betekenisvolle ontmoetingen tussen bewoners en jongeren bij aan een inspirerend en artistiek klimaat in het Rosa Spier Huis. De komende jaren hebben de culturele uitwisselingen tussen jong en oud daarom speciale aandacht. Hierbij ligt de nadruk op samenwerkingsprojecten, workshops en concerten door studenten van diverse hogescholen voor de kunsten. Eén van deze samenwerkingsprojecten betreft jazzconcerten door studenten van het Conservatorium van Amsterdam en het Utrechts Conservatorium. Het Johny Smith Ensemble is een ode aan jazzgitarist Johny Smith (1922 -2013) die een belangrijke bijdrage leverde aan de ontwikkeling van het jazzgitaarspel. In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw genoot hij bekendheid door zijn optredens en opnames met saxofonisten Stan Getz en Zoot Sims. Daarnaast werkte hij onder meer met Stan Kenton en Count Basie. Gonçalo Neto (gitaar) volgt een masteropleiding jazzgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. In het kader van zijn master onderzoekt hij de speelstijl van Johny Smith en hierbij onderzoekt hij welke elementen van Smith’s spel hij in zijn eigen spel kan integreren en uitbouwen.
Gonçalo Neto – Gitaar
Mauro Cottone – Contrabas
Fernando Sanchez – Tenor Saxofoon

Concert-/theaterzaal, Hector Treublaan 97

Inclusief

Garderobe

Prijs per ticket 7.50 Neem contact

Bekijk ook