Werk uit eigen Huis

EXPOSITIE

Aanvang: zondag 16 juni, 2019 tot zondag 11 augustus, 2019

Op zondag 16 juni om 15.30 uur opent de expositie ‘Werk uit eigen Huis’ voor de laatste keer op de huidige locatie. Helen Schretlen, lid van de tentoonstellingscommissie zal de tentoonstelling openen. Ook is er een optreden van de jonge gitariste Noortje Vredeveld, die een paar jaar geleden met Klassiek gitaar cum laude afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze is geen onbekende in het Rosa Spier Huis, want enige tijd geleden gaf ze er een try-out.

Variëteit aan kunstvormen
De keuzes van de werken die nu te zien zijn, zijn tot stand gekomen na een aantal atelierbezoeken door Monique Feenstra en Ellen Witsen Elias, leden van de tentoonstellingscommissie. Het is elk jaar weer verrassend te zien wat de bewoners in stock hebben. Bovendien hebben sommige deelnemers nog hard gewerkt en recent werk kunnen inbrengen. Ongeveer twintig bewoners doen mee. Trouwe bezoekers van de tentoonstellingen in het Rosa Spier Huis zullen zeker de namen van enkele oude bewoners herkennen, en tegelijkertijd kennis kunnen maken met nieuw werk van kunstenaars die het afgelopen jaar in het Larense huis zijn komen wonen.
Boeiend is altijd weer te ervaren hoe de verschillende kunstuitingen elkaar versterken. Want er is een grote variëteit aan kunstvormen, zowel traditioneel als abstract: bronzen beelden – die we vorig jaar zo gemist hebben – keramiek, fotografie, olieverf, aquarel en kleurpotlood op groot formaat. In vitrines wordt aandacht besteed aan publicaties. Want het Rosa Spier Huis biedt onderdak aan zowel kunstenaars en musici, als aan (kunst gerelateerde) wetenschappers.

De expositie is dagelijks geopend van 10.00-16.00 uur. Gratis toegang.

De expositie is dagelijks geopend van 10.00-16.00 uur. Gratis toegang.


Bekijk ook