Het Rosa Spier Huis koopt Hector Treublaan

Nieuws

Persbericht: Het Rosa Spier Huis koopt Hector Treublaan “We gaan binnenkort beginnen met de bouw van het nieuw Rosa Spier Huis in Laren!"
Het Rosa Spier Huis Koopt De Hector Treublaan

Onderschrift foto: van links naar rechts:
Dhr. J. Ingen-Housz bewoner, lid Cliëntenraad, Karin Annaert Bestuurder, Mw. M. Holt bewoner, lid Cliëntenraad. Ingrid Burgstede (OR),Rianna Portengen(OR) Jan Philips, Adjunct directeur en Fleur Bekkers Manager Cultuur

Het Rosa Spier Huis heeft op 20 december de grond aan de Hector Treublaan aangekocht. Op 21 december openden leden van de Cliëntenraad, Ondernemingsraad en het Management Team van het Rosa Spier Huis samen de hekken naar de toekomst.

Een open kunstcentrum

Aan de Hector Treublaan in Laren wordt het nieuwe Rosa Spier Huis gerealiseerd. Een huis met dezelfde unieke sfeer, ruimte voor meer bewoners en nóg meer culturele activiteiten. Hier blijven onze bewoners volop creëren, genieten bewoners en bezoekers van voorstellingen, concerten en exposities en ontmoeten en inspireren jonge talenten en gerenommeerde kunstenaars elkaar.

Het Nieuwe Rosa Spier Huis is in nauwe samenwerking met de Cliëntenraad (wettelijke vertegenwoordiging van de bewoners) en medewerkers tot stand gekomen.

Culturele ontmoetingsplek

Een nieuw huis Het nieuwe Rosa Spier Huis wordt een culturele ontmoetingsplek waar gewoond en gewerkt, geleefd en beleefd wordt. Er worden verschillende typen (zorg) woningen gerealiseerd, waar bewoners naar behoefte zorg, service en ondersteuning ontvangen. Het nieuwe Rosa Spier Huis krijgt uitgebreide voorzieningen, zoals ateliers en muziekstudio’s, de Anna-Stibbe concert- en theaterzaal, een expositieruimte en een bibliotheek. Ook zijn er ontmoetingsruimten voorzien, zoals een galerie-café en een prachtige tuin.

Fondsenwerving

Voor de realisatie van de culturele voorzieningen in het nieuwe Rosa Spier Huis is inmiddels €4,4 van de €5,3 miljoen verworven. Voor het laatste gedeelte zoekt het Rosa Spier Huis nog sponsoren die zich verbonden voelen met het Rosa Spier Huis of met de specifieke activiteiten op het gebied van (beeldende) Kunst, Theater, Muziek, Wetenschap en Literatuur. Sponsoren investeren in een uniek concept in Nederland waar acteurs, schrijvers, musici en kunstenaars op oudere leeftijd in alle rust kunnen blijven creëren en delen. Een plek waar ouderdom geen belemmering vormt voor creativiteit, maar een inspirerende voedingsbodem voor nieuwe generaties.

 

Meer nieuws