Creatieve activiteiten

Regelmatig organiseren we gemeenschappelijke activiteiten, zoals workshops modeltekenen, etsen of boetseren. Deze activiteiten worden verzorgd door professionals. Het Rosa Spier Huis heeft creatieve begeleiding in dienst die wekelijks werksessies voor een groep bewoners ondersteunen.

Karin Annaert, bestuurder Rosa Spier Huis en zelf ook gepassioneerd schilder – “Een passende werkplek, met goed licht, is onmisbaar voor beeldend kunstenaars. De juiste omstandigheden dragen bij aan het creatieve proces.”

Ateliers

We vinden het belangrijk dat bewoners alle ruimte hebben om te blijven creëren. In een eigen atelier kunt u in alle rust, wanneer u dat wilt, blijven werken. In het Rosa Spier Huis kunt u een privéatelier huren in combinatie met een slaapkamer. Daarnaast is er ook een gemeenschappelijk atelier voor activiteiten in groepsverband.

Belangrijke kenmerken

Aantal: 12

Oppervlakte: 28 m2

Rolstoeltoegankelijk

Inval van noorderlicht

Nieuwbouw

Ook in het nieuwe gebouw zijn privéateliers en een gemeenschappelijk atelier gepland waar kunstenaars in groepsverband kunnen werken. In de toekomst gaan we hier ook kunstactiviteiten voor bijvoorbeeld bewoners met hun kleinkinderen of voor andere familieleden organiseren. Bovendien is het gezamenlijke atelier te huur voor externe kunstenaars en bedrijven in het kader van creatieve groepsactiviteiten.

Lees meer —