De Beeldentuin

In het hart van het nieuwe Rosa Spier Huis, komt een tuin die een centrale ontmoetingsplek vormt. Hier wordt een parkachtige tuin ingericht, waar bewoners kunnen wandelen, elkaar kunnen ontmoeten en ontspannen in een natuurrijke omgeving; een programma dat aansluit op het dagelijks leven van de bewoners.

Richard Paalman, Studio REDD – “In al onze gesprekken ontdekken we generaties van kunst en kunde die elkaar in het Rosa Spier Huis treffen. We zien het als een voorrecht om die in het nieuwe landschapsontwerp te laten samenkomen.”

Kunstwerken

Op verschillende plekken komen kunstwerken te staan, die al wandelend of van het terras van het galeriecafé bewonderd kunnen worden. In de toekomst kunt u hier zomers terecht voor unieke tuinconcerten.

Belangrijke kenmerken

Rolstoeltoegankelijk

Toegankelijk voor bewoners en bezoekers

Zitplekken

Toegankelijk via terras van het galeriecafé

Kunstzinnige samenwerking

Het Rosa Spier Huis heeft ontwerpbureau Studio REDD gevraagd om de tuin vorm te geven. In het landschapsontwerp komen twee ideeën samen; een grote centrale binnentuin vol beleving waarvan de golvende padenstructuur is geïnspireerd op die van de heide, en een volle groene zoom van bestaande bomen en beplanting rondom, waarin de entrees en het parkeren een plek hebben gevonden. In de uitwerking van het ontwerp is secuur gekeken naar wat opnieuw gebruikt kan worden van wat op locatie aanwezig is. Voor de kunst in de beeldentuin wordt nog samenwerking gezocht met kunstopleidingen of kunstenaars die het huis een warm hart toedragen. De tuin is op een natuurlijke wijze geschikt gemaakt voor dementerende bewoners.