Concert-/theaterzaal

De concert-/theaterzaal van het Rosa Spier Huis biedt een podium aan bewoners en bekende professionele podiumkunstenaars. Ook studenten aan conservatoria, theateropleidingen en kunstacademies zijn regelmatig op ons podium te zien.

Fleur Bekkers – “De kunstenaars die op ons podium staan, ontmoeten hier hun zeer ervaren vakgenoten. Dat maakt het optreden in het Rosa Spier Huis voor hen een unieke ervaring. Vaak blijft het daarom niet bij één optreden.”

Het podiumprogramma

In onze intieme zaal is ruimte voor 150 bezoekers. Jaarlijks brengen deskundigen uit de kunstwereld advies uit m.b.t. de programmering. Naast de zgn. ‘vaste ’programmering vindt een scala aan voorstellingen en activiteiten plaats; concerten en voorstellingen door jonge talenten (i.s.m. Classic Young Masters, HKU, Hogeschool Amsterdam etc.)
Deze zijn grotendeels openbaar, Voor het programma en kaartverkoop zie: https://rosaspierhuis.nl/culturele-activiteiten/

Belangrijke kenmerken

“Onze concert-/theaterzaal is ook te huur voor onder meer try-outs, theatergroepen en muziekscholen/-opleidingen.”

Rolstoeltoegankelijk

Gehandicaptentoilet nabij

145 zitplaatsen

8 Rolstoelplaatsen

Ontmoet de podiumkunstenaars

U kunt in het huis niet alleen genieten van prachtige voorstellingen en concerten. Als bezoeker kom je ook in contact met (podium)kunstenaars. Het is gebruikelijk dat bewoners en bezoekers na de voorstellingen napraten met de kunstenaars, in een informele sfeer. Met bijzondere projecten, brengen we jonge en oudere kunstenaars in contact met elkaar. Persoonlijke ontmoetingen vormen dus een wezenlijk onderdeel van de culturele ervaring in het Rosa Spier Huis en geven een cultureel bezoek aan het huis een bijzonder karakter.

De Anna Stibbe concert-/theaterzaal

De Anna Stibbe concert- /theaterzaal is vernoemd naar de pianiste en componiste Anna Stibbe. Zij liet een legaat na aan het Rosa Spier Huis en maakte daarmee de bouw van de concertzaal mogelijk. In de nieuwe zaal is ruimte voor 153 gasten, waarvan 8 rolstoelgebruikers. Bij de bouw werd speciaal aandacht besteed aan de akoestiek, theaterverlichting, kleurgebruik en een rolstoelvriendelijke toegang tot zowel het balkon als de zaal.