Expositieruimte

In de expositieruimte van het Rosa Spier Huis tonen onze bewoners, jonge getalenteerde kunstenaars en gerenommeerde kunstenaars met (inter)nationale bekendheid hun werk. De zes tentoonstellingen die hier per jaar te zien zijn, worden samengesteld door een tentoonstellingscommissie, die vrijwillig hun netwerk inzetten om keer op keer een unieke tentoonstellingen te realiseren. Onze kwalitatief hoogstaande tentoonstellingen trekken publiek uit heel Nederland.

Het zit in hun bloed

Monique Feenstra, lid van de Tentoonstellings- commissie – “Voor kunstenaars die hier wonen is de tentoonstelling belangrijk. Het is een jaarlijks terugkerend podium. Dat motiveert hen om door te gaan met hun werk. De meesten kunnen het overigens niet laten, het zit in hun bloed, in hun vezels.”

Belangrijke kenmerken

Gehandicaptentoilet nabij

Rolstoeltoegankelijk

Dagelijks open van 10.00 u tot 17.00 uur

Werk van gerenommeerde kunstenaars

U kunt in de expositieruimte uiteenlopende beeldende kunst bewonderen, onder meer beeldhouwwerken, schilderijen, collages, etsen, glaskunst en penningen. Een greep uit het werk dat de afgelopen jaren is geëxposeerd: foto’s van Kadir van Lohuizen, collages van Harald Vlugt, beelden van Nynke Schepers, penningen van Inka Klinckhard en schilderijen van Emo Verkerk. Jaarlijks organiseren we bovendien een tentoonstelling met uitsluitend werk van onze bewoners.

Opening en verkoop

Iedere tentoonstelling wordt traditiegetrouw op zondagmiddag geopend door een speciale gastspreker én een muzikaal optreden. U bent van harte welkom om deze opening bij te wonen. De tentoonstelling is daarna iedere dag tussen 10.00 u en 16.00 u te bezichtigen. Tentoongestelde werken zijn bovendien te koop.