Nieuwe locatie, vertrouwde culturele sfeer

Het Rosa Spier Huis vernieuwt. Aan de Hector Treublaan in Laren bouwen we aan een nieuw huis, met dezelfde unieke sfeer en ruimte voor meer bewoners en meer culturele activiteiten. Hier blijven onze bewoners volop creëren, genieten bewoners en bezoekers van voorstellingen, concerten en exposities en ontmoeten en inspireren jonge talenten en gerenommeerde kunstenaars elkaar.

Een nieuw huis
Het nieuwe Rosa Spier Huis wordt een culturele ontmoetingsplek waar gewoond en gewerkt, geleefd en beleefd wordt. We realiseren verschillende type woningen, waar bewoners naar behoefte zorg, service en ondersteuning ontvangen. Het nieuwe Rosa Spier Huis krijgt uitgebreide voorzieningen, zoals ateliers en muziekstudio’s, de Anna-Stibbe-concert- en theaterzaal, een expositieruimte en een bibliotheek. Ook zijn er ontmoetingsruimten voorzien, zoals een foyer en een prachtige tuin.

Klik hier voor de brochure ‘zelfstandig wonen’
Klik hier voor de brochure ‘wonen met zorg’

Voorlopige planning (onder voorbehoud)

Formele opening nieuwe Rosa Spier Huis

maart/april 2020

Verhuizing huidige bewoners

Winter 2018/2019

Tussen 15 november en 15 december 2019.
(exacte week wordt later bekend gemaakt)

Toewijzing appartementen

Voorjaar 2019

Februari 2019 - toewijzing appartementen huidige bewoners
Maart 2019 - toewijzing appartementen aspirant bewoners
Ingangsdatum huurcontract aspirant bewoners (onder voorbehoud) vanaf medio oktober 2019 (exacte datum wordt in april/mei bekend gemaakt)

Informatiebijeenkomst aspirant bewoners

18 oktober 2018 en 15 november 2018

Verhuur- en zorgpakketten uitgewerkt

Najaar 2018

Start bouwwerkzaamheden

Voorjaar 2018

Omgevingsvergunning verkregen

10 juli 2017

Galeriecafé

In het nieuwe Rosa Spier Huis komt een grand café met een aangrenzend buitenterras, een ontmoetingsplek vóór en na de voorstellingen, openingen van exposities en andere activiteiten. Het galeriecafé is open voor publiek.

Beeldentuin

In de nieuwe beeldentuin kunnen bewoners en bezoekers ontspannen in een natuurlijke omgeving, temidden van de prachtige kunstwerken van oud-bewoners en kunst-studenten. De tuin krijgt een kunstzinnig ontwerp. In de zomer kunt u hier terecht voor unieke tuinconcerten.

LEES MEER

 

 

01

nov

Nieuwe Rosa Spier Huis bereikt hoogste punt

LEES HET ARTIKEL

31

mei

Eerste paal nieuw Rosa Spier Huis op 31 mei geslagen door iconische dames

LEES HET ARTIKEL

08

mrt

Omgevingsvergunning nieuwbouw verleend

LEES HET ARTIKEL

of bel ons: 035-5386797

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van actualiteiten rond de realisatie van het nieuwe Rosa Spier Huis? Meld u dan aan voor de digitale Nieuwbouw Nieuwsbrief. U krijgt de nieuwsbrief standaard per e-mail. Heeft u geen e-mailadres, dan sturen wij deze per post.