Nieuwe locatie, vertrouwde culturele sfeer

Het Rosa Spier Huis vernieuwt. Aan de Hector Treublaan in Laren bouwen we aan een nieuw huis, met dezelfde unieke sfeer en ruimte voor meer bewoners en meer culturele activiteiten. Hier blijven onze bewoners volop creëren, genieten bewoners en bezoekers van voorstellingen, concerten en exposities en ontmoeten en inspireren jonge talenten en gerenommeerde kunstenaars elkaar.

Een nieuw huis
Het nieuwe Rosa Spier Huis wordt een culturele ontmoetingsplek waar gewoond en gewerkt, geleefd en beleefd wordt. We realiseren verschillende type woningen, waar bewoners naar behoefte zorg, service en ondersteuning ontvangen. Het nieuwe Rosa Spier Huis krijgt uitgebreide voorzieningen, zoals ateliers en muziekstudio’s, de Anna-Stibbe-concert- en theaterzaal, een expositieruimte en een bibliotheek. Ook zijn er ontmoetingsruimten voorzien, zoals een foyer en een prachtige tuin.

Voorlopige planning

Opening nieuwe Rosa Spier Huis

Winter 2019/2020

Verhuisplan

Winter 2018/2019

Verhuur- en zorgpakketten uitgewerkt

Najaar 2018

Start bouwwerkzaamheden

Voorjaar 2018

Omgevingsvergunning verkregen

10 juli 2017

Galeriecafé

In het nieuwe Rosa Spier Huis komt een grand café met een aangrenzend buitenterras, een ontmoetingsplek vóór en na de voorstellingen, openingen van exposities en andere activiteiten. Het galeriecafé is open voor publiek.

Beeldentuin

In de nieuwe beeldentuin kunnen bewoners en bezoekers ontspannen in een natuurlijke omgeving, temidden van de prachtige kunstwerken van oud-bewoners en kunst-studenten. De tuin krijgt een kunstzinnig ontwerp. In de zomer kunt u hier terecht voor unieke tuinconcerten.

LEES MEER

Omgevingsvergunning

Inmiddels is de omgevingsvergunning verleend en zijn de voorbereidingen getroffen om op korte termijn te starten met de bouw.

 

08

mrt

Omgevingsvergunning nieuwbouw verleend

LEES HET ARTIKEL

of bel ons: 035-5386797

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van actualiteiten rond de realisatie van het nieuwe Rosa Spier Huis? Meld u dan aan voor de digitale Nieuwbouw Nieuwsbrief. U krijgt de nieuwsbrief standaard per e-mail. Heeft u geen e-mailadres, dan sturen wij deze per post.