Teamlid:

Karin Annaert

directeur/bestuurder

Karin Annaert is bestuurder/directeur van het Rosa Spier Huis. Zelf gepassioneerd schilder en net zo gedreven in haar rol als bestuurder. “Dit huis is uniek en iedere werkdag onvergetelijk. Waar anders hoor je onder het werken ineens een saxofoon of piano spelen, of hangt er werk van Marten Toonder in je kantoor?”

“Als bestuurder ben ik, samen met onze Adjunct-directeur Herman, voorwaardenscheppend en ondersteunend. Het Rosa Spier Huis is er om bewoners te helpen om het leven voort te zetten zoals zij dat wensen. Een leven met kunst. Kunstenaars gaan niet met pensioen. Hun passie is op late leeftijd vaak net zo sterk als in hun jonge jaren. Wij ondersteunen bewoners bij het uitoefenen van hun vak.

De sfeer wordt hier gedragen door mensen; onze bijzondere bewoners én door onze enthousiaste medewerkers en vrijwilligers. Herman en ik faciliteren hen bij het uitoefenen van hun werk. Onze kleine organisatie heeft korte lijnen en open deuren. Iedereen mag hier zichzelf zijn. Die onderlinge acceptatie zorgt voor een warme werksfeer. We zijn flexibel en daar waar nodig helpen we elkaar. Dit draagt eraan bij dat medewerkers en vrijwilligers hier lang en met plezier werken.”

Een belangrijke opgave waar Annaert voor staat is de realisatie van een nieuw Rosa Spier Huis. “Ik ben er van overtuigd dat het prettiger leven én werken wordt in het nieuwe huis. We willen meer publiek naar binnen halen en breiden het culturele aanbod uit. Bewoners willen we gelegenheid bieden om hun inspiratie te delen met jong talent. Zo worden we nog meer een culturele ontmoetingsplaats. Ja, er gaan dingen veranderen, maar we gaan er ook voor zorgen dat het Rosa Spier Huis haar eigen, warme en persoonlijke sfeer behoudt.”