Rosa Spier Huis Laren - Logo

De Rosa Spier Huis ambassadeurs

De ambassadeurs 

 

Ambassadeurs van het Rosa Spier Huis

Onze ambassadeurs zijn vertegenwoordigers van het gedachtengoed van het Rosa Spier Huis. Zij adviseren daarnaast de directie ten aanzien van de visie en toekomstplannen. 

Ambassadeur Dick Bakker

 

Met pianist Louis van Dijk heb ik als sound-engineer, arrangeur, componist, dirigent en muziekproducer 50 jaar nauw samengewerkt. Toen Louis in het oude Rosa Spier Huis ging wonen heb ik hem daar opgezocht.

Bij die gelegenheid kwam ik de toenmalige directrice tegen en hebben wij gesproken over het nieuw te bouwen Rosa Spier Huis. Bij een vervolg gesprek heeft zij mij gevraagd om als ambassadeur mee te willen helpen met de ontwikkeling van het cultuurcentrum en de theaterzaal van Rosa Spier. 

Van het begin af aan heb ik de hele bouw van het nieuwe complex intensief gevolgd en geadviseerd bij de akoestische en technische zaken van de theaterzaal. Na de oplevering van het nieuwe Rosa Spier Huis zijn we op zoek gegaan naar musici, artiesten, wetenschappers en kunstenaars die in het Rosa Spier Huis zouden willen wonen en werken. Het is een bijzonder complex, prachtig gelegen met een mooie tuin, een eigen cultuur centrum met theaterzaal, grand café, muziekstudio en bibliotheek. 

Er is 1 zorggebouw, een cultuurhuis en 4 aparte gebouwen met appartementen, eigen studio’s en ateliers. Creativiteit van de bewoners staat hoog in het vaandel.

Zelf zet ik mij in voor jonge conservatorium studenten en geef aan hun masterclasses voor het componeren en arrangeren van muziek op beeld. 

In Rosa Spier  heb ik een eigen muziekstudio/atelier. Een heerlijke werkplek omringd door creatieve collega’s.

Het is voor mij een genoegen om me in te zetten voor talentvolle jongeren en met hun mijn muzikale ervaringen te delen. Het Rosa Spier Huis is bij uitstek geschikt om jongeren en ouderen met elkaar te verbinden!

* foto door Mieke Honingh

Belastingvoordeel

Wist u dat u uw gift kan aftrekken van uw inkomstenbelasting? Stichting Nieuw Rosa Spier Huis heeft de culturele ANBI-status en is daardoor vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Uw gift komt dus geheel ten goede aan ons bijzondere huis en haar bewoners. Klik hier voor meer informatie over mogelijk belastingvoordeel.