Een kunstenaar gaat nooit met pensioen

Met onze ondersteuning kunt u blijven creëren.

Uw vak uitoefenen

Kunstenaars gaan niet met pensioen. Het Rosa Spier Huis inspireert en stimuleert bewoners om het kunstenaars vak te blijven uitoefenen en kennis en ervaring over te brengen aan een jongere generatie talenten. We zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan hun welbevinden. Dit doen we door een rijk cultureel programma, unieke culturele voorzieningen en professionele ondersteuning en begeleiding te bieden. Ook vinden er regelmatig mooie samenwerkingsverbanden plaats tussen onze bewoners. Klik hier voor enkele voorbeelden.

Een eigen plek om te creëren.

Of u nu musicus, fotograaf, beeldhouwer, schilder of schrijver bent, bij ons kunt u blijven creëren. In uw (privé)atelier of -studio, maar ook in onze gemeenschappelijke ruimten. Ook worden regelmatig workshops op het gebied van kunst en muziek georganiseerd door onze deskundige medewerkers. Verder is er ruimte om samen te musiceren.

Inspiratie delen

Wilt u uw kunst delen met het publiek? Dat kan in onze expositieruimte en op ons podium. Eéns per jaar organiseren we een tentoonstelling met uitsluitend werk van bewoners. Regelmatig verzorgen bewoners een concert of lezing in de Anna Stibbe Concert- en Theaterzaal.

Voor en door bewoners

We stellen alles in het werk om onze bewoners te ondersteunen bij het uitoefenen van hun vak en hun inspiratie te delen. Bijvoorbeeld door samenwerking te zoeken met kunststudenten, scholieren en gerenommeerde kunstenaars van nu.

Er zijn culturele activiteiten speciaal voor en door bewoners: lezingen, besloten optredens en culturele uitstapjes. Ook zijn er mogelijkheden om een actieve rol te spelen in een commissie die de kunstcollectie of de (kunst)bibliotheek beheert of in de redactie van het bewonersblad Rosa Proza.

Kunstatelier in Laren in het Rosa Spier Huis - bejaardentehuis voor oudere kunstenaars