Diensten aan huis, afgestemd op uw wensen

Dienstverlening Rosa Spier Huis

Als bewoner van het Rosa Spier Huis kunt u gebruik maken van verschillende diensten aan huis, afgestemd op uw behoeftes en wensen. Wij bieden maaltijden, huishoudelijke hulp, een wasserette dienst en hulp bij het klussen. Onze professionele begeleiders en vrijwilligers ondersteunen u desgewenst bij de uitoefening van uw vak of deelname aan culturele activiteiten.

Restaurant Galeriecafé Rosa Spier Huis Laren in het Gooi

Maaltijden

In het Rosa Spier Huis wordt dagelijks vers gekookt. Er zijn verschillende regelingen m.b.t de maaltijdvoorziening. Welke regeling voor u van toepassing is, is afhankelijk van het feit of u een zorgindicatie heeft in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz) of dat u of particulier verblijft.
Heeft u een zorgindicatie, dan zijn de broodmaaltijden én warme maaltijden inbegrepen in de vergoeding die het Rosa Spier Huis krijgt van het Zorgkantoor. U hoeft hiervoor zelf niets bij te betalen.
Particuliere bewoners dienen de broodmaaltijden zelf te verzorgen en kunnen desgewenst voor de warme maaltijd een abonnement afsluiten bij het Rosa Spier Huis.

Koffie

Dagelijks kunt u gezamenlijk koffie/thee drinken in het Galeriecafé. Bewoners met zorgindicatie krijgen dit desgewenst thuis bezorgd.

Restaurant Galeriecafé Rosa Spier Huis Laren in het Gooi

Huishoudelijke dienst

Het Rosa Spier Huis heeft een eigen huishoudelijke dienst. Woont u in het zorggebouw, dan wordt uw appartement wekelijks schoongemaakt. Schoonmaak is inbegrepen in de vergoeding die het Rosa Spier Huis krijgt van het Zorgkantoor.
Woont u in één van de zorgappartementen, dan kunt u een optioneel abonnement afsluiten. Wij raden u aan dit tijdig kenbaar te maken en kunnen geen beschikbaarheid garanderen.

Huurt u ook een atelier of studio bij ons, dan kunt u hiervoor een schoonmaakabonnement afsluiten. Schoonmaak van atelier of studio betaalt u zelf.

De was

Reparaties

Er zijn diverse mogelijkheden om uw was te (laten) doen. Als u een wasmachine heeft, kunt u zelf wassen in uw appartement. Ook kunt u tegen betaling gebruik maken van de wasmachines van het Rosa Spier Huis of de was uitbesteden aan een externe wasserij. Heeft u een zorgindicatie? Dan wordt een deel van de was vergoed en uitgevoerd door het Rosa Spier Huis. Als u meer wilt weten over de regelingen rond de was neem dan contact op met huishouding@rosaspierhuis.nl

Onze technische dienst is beschikbaar voor het uitvoeren van of helpen bij kleine reparaties in uw woning of overige klussen (bijvoorbeeld het aansluiten van uw tv of het ophangen van een schilderij). Het eerste kwartier per maand, werkt de dienst gratis, daarna wordt de extra tijd bij u in rekening gebracht. Reparaties van algemene ruimten en voorzieningen zijn voor rekening van het Rosa Spier Huis.