Kunst door ontmoeting, ontmoeting door kunst

Het Rosa Spier Huis biedt bewoners, kunstenaars van buiten en kunstenaars
in opleiding een podium om hun inspiratie te blijven delen

Cultuur in en om het Rosa Spier Huis

In het Rosa Spier Huis staat kunst en kunst maken centraal. U kunt in onze concert-/theaterzaal en expositieruimte genieten van een hoogwaardige, professionele culturele programmering: kunst in de volle breedte en in vele vormen. Wij bieden bewoners, kunstenaars van buiten en kunstenaars in opleiding een podium, zodat zij hun inspiratie kunnen (blijven) delen. Met bijzondere projecten brengen wij bewoners en jong talent in contact met elkaar. Het Rosa Spier Huis vormt daarmee een bijzondere ontmoetingsplek voor kunstenaars én kunstliefhebbers, jong en oud.

Faciliteiten

Het Rosa Spier Huis beschikt over bijzondere faciliteiten die het mogelijk maken dat onze bewoners kunst kunnen blijven maken en delen.

Rosa Spier Huis Laren (Nh) - bejaardentehuis voor oudere kunstenaars, musici en wetenschappers

Expositieruimte

Het Rosa Spier Huis ademt kunst. In de hal van het huis is een expositieruimte ingericht, waar jaarlijks zes tentoonstellingen plaatsvinden. We tonen hier foto’s, beelden, schilderijen, collages, etsen, penningen en andere beeldende kunst van kunstenaars met (inter)nationale bekendheid, jonge talenten, kunstenaars in opleiding én bewoners. In andere ruimten van het huis is onze eigen collectie van honderden kunstwerken van (oud-) bewoners en bevriende kunstenaars te bewonderen.

Theaterzaal Laren - Anna Stibbe Theaterzaal in Rosa Spier Huis

Concert- / Theaterzaal

De zaal van het Rosa Spier Huis biedt plaats aan 150 bezoekers. Onze concerten en voorstellingen zijn geliefd vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de uitvoerenden en de akoestiek van onze intieme concert- / theaterzaal. Grote namen zoals Remy van Kesteren, Bram van der Vlugt, Willem Nijholt traden hier op.

Word Vriend

U  kunt voor € 50,00 Vriend worden van het Rosa Spier Huis. Als Vriend steunt u het Rosa Spier Huis én heeft u een streepje voor:
*U wordt als eerste op de hoogte gebracht van de programmering
*U kunt als eerste toegangskaarten bestellen

 

Culturele activiteiten

Ons brede en hoogwaardige culturele programma toont het werk van aanstormend talent en gerenommeerde kunstenaars met (inter)nationale bekendheid. In de expositieruimte organiseren we jaarlijks zes tentoonstellingen van schilderijen, beelden, etsen, penningen en andere beeldende kunst, waaronder één tentoonstelling met uitsluitend werk van bewoners. Op ons podium ziet u bovendien regelmatig concerten (klassiek en jazz), theatervoorstellingen (cabaret en toneel), try-outs en lezingen. De programmering wordt samengesteld door een commissie van deskundigen uit de kunstwereld.  Bewoners van het huis geven regelmatig al dan niet openbare optredens. Ook organiseren we uiteenlopende culturele activiteiten voor bewoners, zoals teken- en schilderworkshops.

Theaterzaal Laren (Nh) in het Rosa Spier Huis