Anna Stibbe Theaterzaal-Concertzaal

Genieten van theatervoorstellingen en concerten van professionele podiumkunstenaars

Anna Stibbe Theaterzaal Rosa Spier Huis Laren

Theaterzaal Laren - Anna Stibbe Theaterzaal in Rosa Spier Huis

Concert-/theaterzaal

De concert-/theaterzaal van het Rosa Spier Huis biedt een podium aan bewoners en bekende professionele podiumkunstenaars. Ook studenten aan conservatoria, theateropleidingen en kunstacademies zijn regelmatig op ons podium te zien.

“De kunstenaars die op ons podium staan, ontmoeten hier hun zeer ervaren vakgenoten. Dat maakt het optreden in het Rosa Spier Huis voor hen een unieke ervaring. Vaak blijft het daarom niet bij één optreden.”

Het Podiumprogramma

In onze intieme zaal is ruimte voor 150 bezoekers. Jaarlijks brengen deskundigen uit de kunstwereld advies uit m.b.t. de programmering. Naast de zgn. ‘vaste ’programmering vindt een scala aan voorstellingen en activiteiten plaats; concerten en voorstellingen door jonge talenten (i.s.m. Classic Young Masters, HKU, Hogeschool Amsterdam etc.)
Deze zijn grotendeels openbaar, Voor het programma en kaartverkoop zie pagina culturele activiteiten.

Concertzaal Laren - Anna Stibbe Theaterzaal in Rosa Spier Huis

Belangrijke kenmerken

Aantal zitplaatsen theater Rosa Spier Huis Laren

145 zitplaatsen

Gehandicapten toilet in het Rosa Spier Huis in het Gooise Laren (NH)

Oppervlakte: 25 m2

Rolstoeltoegankelijk

Aantal zitplaatsen theater Rosa Spier Huis Laren

8 Rolstoelplaatsen

Ontmoet de podiumkunstenaars

De Anna Stibbe concert-/theaterzaal

U kunt in het huis niet alleen genieten van prachtige voorstellingen en concerten. Als bezoeker kom je ook in contact met (podium)kunstenaars. Het is gebruikelijk dat bewoners en bezoekers na de voorstellingen napraten met de kunstenaars, in een informele sfeer. Met bijzondere projecten, brengen we jonge en oudere kunstenaars in contact met elkaar. Persoonlijke ontmoetingen vormen dus een wezenlijk onderdeel van de culturele ervaring in het Rosa Spier Huis en geven een cultureel bezoek aan het huis een bijzonder karakter.

De Anna Stibbe concert-/theaterzaal is vernoemd naar de pianiste en componiste Anna Stibbe. Zij liet een legaat na aan het Rosa Spier Huis en maakte daarmee de bouw van de concertzaal mogelijk. In de nieuwe zaal is ruimte voor 153 gasten, waarvan 8 rolstoelgebruikers. Bij de bouw werd speciaal aandacht besteed aan de akoestiek, theaterverlichting, kleurgebruik en een rolstoelvriendelijke toegang tot zowel het balkon als de zaal.

Jong en oud door kunst verbonden in het Rosa Spier Huis Laren
Klassiek concert in de concertzaal van het Rosa Spier Huis Laren