In de media

Het Rosa Spier Huis in de media

Het Rosa Spier Huis komt regelmatig in het nieuws, hieronder een overzicht van enkele in het oog springende en recente publicaties.

Een blik op de toekomst

Het Rosa Spier Huis bouwt aan een nieuwe toekomst op een andere locatie in Laren.

 Zes bekende Nederlanders ( Youp van ’t Hek, Herman van Veen, Erik Scherder, Taco Dibbits, Lavinia Meijer en Adriaan van Dis) en een aantal bewoners vertellen én tonen, wát het huis zo bijzonder maakt en waarom het belangrijk is dat ook op de nieuwe locatie het Culturele hart behouden blijft. Wilt u ons daarbij helpen? Kijk voor meer informatie bij “steun ons voor de mogelijkheden”.

Rosa Spier, een huis vol kunstenaars

Documentairemaker Eric Velu legde vanaf eind 2014 bijzondere momenten in huis vast voor de documentaire Rosa Spier, een huis vol kunstenaars. In opdracht van Omroep Max bracht hij op prachtige wijze in beeld wat het belang van ouderen om met gelijkgestemden te wonen is. Hij volgde voor zijn film enkele van onze bewoners.

Benefietconcert

Een prachtig concert van harpiste Ekaterina Levental, presentatie door Hans van Willigenburg en enkele bijzondere muzikale optredens van onze bewoners. De Vriendenmiddag van het Rosa Spier Huis was met recht een speciaal evenement te noemen en dat is ook door verschillende media opgepikt.

Eerbetoon aan
oud-bewoners

In het Rosa Spier Huis hebben verschillende beroemde kunstenaars gewoond, die velen hebben geïnspireerd. Onder andere Dirk Zeelenberg en Fauve Bouwman eerden in prachtige films hun voorbeelden John Kraaijkamp sr en Eva Besnyö.

Lees meer op show.nl

Rosa Spier Huis in Laren in het Gooi - Faciliteiten

Meer nieuws?

Op onze nieuwspagina houden we u op de hoogte !