Wonen in het Rosa Spier Huis

Het Rosa Spier Huis biedt bewoners (van alle inkomensniveaus) een culturele woonomgeving met uitgebreide voorzieningen, diensten, eventuele zorg en ondersteuning naar wens. Ons betrokken personeel en persoonlijke aandacht worden zeer gewaardeerd. In ons unieke huis kunt u blijven leven zoals u dat gewend bent. Een leven zoals u dat wenst.

 

Zelfstandig wonen

In de appartementen van het Rosa Spier Huis woont u zelfstandig en ontvangt u naar behoefte diensten, ondersteuning en – indien van toepassing – zorg aan huis. Er zijn in totaal 92 twee- en driekamerappartementen van 60 m2 tot 102 m2.

 

LEES MEER

Voorzieningen

Verder beschikt het huis over een aantal unieke gemeenschappelijke voorzieningen en een uitgebreid programma van (professioneel begeleide) activiteiten voor bewoners en onder andere hun familie: lezingen, schilderen, muziek, wandelingen, optredens en uitstapjes naar musea.

LEES MEER

Woon met zorg

Zorg aan huis
U woont zelfstandig in een appartement in het Rosa Spier Huis en kunt daar desgewenst de persoonlijke verzorging, begeleiding en eventueel verpleging krijgen die u nodig heeft. Bijvoorbeeld hulp bij douchen en aankleden. Ook heeft u toegang tot een ‘alarmknop’ waarmee u 24 uur per dag ondersteuning kunt inroepen. Wanneer u een zorgindicatie (VPT) heeft gekregen betaalt u huur-/servicekosten en een bijdrage collectieve voorzieningen aan het Rosa Spier Huis. Voor de zorg betaalt u een inkomstenafhankelijke bijdrage aan het CAK. U kunt ook tijdelijke zorg, wijkzorg of particuliere zorg krijgen.

Zorg in het zorgggebouw: “de Toneelspeler en de Danser”
Heeft u een zwaardere zorgindicatie? Dan woont u in het zorggebouw. U krijgt hier alle zorg en diensten aan huis. Als u een zorgindicatie heeft, dan bespreken wij met u in welk gebouw of afdeling wij u de meest passende zorg kunnen bieden.
Op de eerste en tweede verdieping van het zorggebouw bevinden zich 23 tweekamerwoningen (53 m²) voor bewoners die zwaardere zorg nodig hebben. Alle woningen hebben een zorgoproepsysteem, waarmee onze medewerkers 24 uur per dag bereikbaar zijn.
Voor bewoners met dementie hebben we twee afdelingen beschikbaar met elk een eigen gezamenlijke woonkamer. Per afdeling zijn er 10 eenkamerstudio’s (22,5 m²). De gangen zijn zo ingericht dat de eigen woning gemakkelijk herkenbaar is. Verder hebben ook deze woningen een zorgoproepsysteem.

LEES MEER

Aanmeldingsproces

Om in het Rosa Spier Huis te kunnen wonen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.