Wonen met een podium aan huis

Wonen in het Rosa Spier Huis

Het Rosa Spier Huis in Laren is een unieke woon-en werkgemeenschap voor oudere kunstenaars, musici en wetenschappers die hier wonen en werken.

Het Rosa Spier Huis biedt bewoners een culturele woonomgeving met uitgebreide voorzieningen, diensten, eventuele zorg en ondersteuning naar wens. Onze betrokken bewoners, vrijwilligers en medewerkers en persoonlijke aandacht worden zeer gewaardeerd. In deze unieke woon- werkgemeenschap kunt u blijven leven zoals u dat gewend bent, bijvoorbeeld door (privé) huur of gebruik van een (algemeen) atelier of muziekstudio. Een leven zoals u dat wenst.

Zelfstandig wonen

In de appartementen van het Rosa Spier Huis woont u zelfstandig en ontvangt u naar behoefte diensten, ondersteuning en – indien van toepassing – zorg aan huis. Er zijn in totaal 92 twee- en driekamerappartementen van 60 m2 tot 102 m2.

Rosa Spier Huis Bejaardentehuis Verzorgingstehuis Oudere Kunstenaars Laren (Nh) in het Gooi

Voorzieningen

Verder beschikt het huis over een aantal unieke gemeenschappelijke voorzieningen en een uitgebreid programma van (professioneel begeleide) activiteiten voor bewoners en onder andere hun familie: lezingen, schilderen, muziek, wandelingen, optredens en uitstapjes naar musea.

 

Wonen met zorg

Zorg aan huis

Als u zelfstandig een appartement huurt in het Rosa Spier Huis dan kunt u daar desgewenst persoonlijke verzorging, begeleiding en eventueel verpleging krijgen. Zorg in de appartementen kan en mag alleen geleverd worden door het Zorgteam van Rosa Spier Huis . Het Zorgteam kan in overleg Wijkzorg ( via uw zorgverzekeraar afhankelijk van zorgverzekering met eigen bijdrage), Particuliere Zorg ( tegen betaling) of Zorg vanuit een CIZ indicatie (inkomens afhankelijke eigen bijdrage aan CAK) leveren. De Zorgkosten betaalt u naast de huur en service kosten.
Op de tablet in het appartement heeft u een ‘alarmknop’ waarmee u 24 uur per dag incidenteel hulp kunt inroepen. Deze hulp valt onder de dienstverleningsovereenkomst, en geldt voor alle huurders.

Zorg in het zorgggebouw: “de Toneelspeler en de Danser”

Heeft u zorgindicatie ZZP5 of ZZP6? Dan kunt u wonen in het zorggebouw. U krijgt hier alle zorg en diensten aan huis. Wij bespreken met u in welk gebouw of afdeling wij u de meest passende zorg kunnen bieden. Op de eerste en tweede verdieping van het zorggebouw bevinden zich 23 tweekamerwoningen (53 m²) voor bewoners die lichamelijke zorg nodig hebben.
Voor bewoners met geheugenproblematiek zijn twee afdelingen beschikbaar met elk een eigen gezamenlijke woonkamer en eetkeuken. Per afdeling zijn er 10 eenkamerstudio’s (22,5 m²). De gangen zijn zo ingericht dat de eigen woning gemakkelijk herkenbaar is. Alle woningen in het Zorggebouw hebben een zorgoproepsysteem, waarmee onze medewerkers 24 uur per dag bereikbaar zijn.

Rosa Spier Huis Laren (Nh) - bejaardentehuis voor oudere kunstenaars, musici en wetenschappers
Rosa Spier Huis in Laren in het Gooi - Faciliteiten

Aanmeldingsproces

Om in het Rosa Spier Huis te kunnen wonen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.