Het gebouw

Het Rosa Spier Huis beschikt over unieke culturele voorzieningen die het mogelijk maken dat bewoners hun leven lang kunst kunnen maken en delen. In ons huis vindt u onder andere een expositieruimte, een intieme concert-/theaterzaal, een (kunst)bibliotheek, muziekstudio’s en ateliers. Onze eigen collectie van kunstwerken omvat honderden kunstwerken van (oud-)bewoners en kunstenaars die ons een warm hart toedragen.

Ateliers

In de ateliers van het Rosa Spier Huis kunnen bewoners in alle rust werken. Het huis beschikt over 12 privéateliers. Bewoners kunnen een atelier huren als onderdeel van hun woning. Ook beschikken we over een gezamenlijk atelier waar regelmatig workshops op het gebied van kunst en cultuur worden georganiseerd, zoals modeltekenen, boetseren en schilderen.

LEES MEER

Concertzaal

De zaal van het Rosa Spier Huis biedt plaats aan 113 bezoekers. Onze concerten en voorstellingen zijn geliefd vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de uitvoerenden en de akoestiek van onze intieme concert-/theaterzaal. Grote namen zoals Remy van Kesteren, Bram van der Vlugt, Willem Nijholt traden hier op.

LEES MEER

Muziekstudios

Muziek speelt bij veel van onze bewoners een centrale rol in hun leven. Om te zorgen dat zij hun vak kunnen blijven uitoefenen, beschikt het Rosa Spier Huis over privé muziekstudio’s. Bewoners kunnen een muziekstudio huren als onderdeel van hun woning. Onze concert-/theaterzaal en gemeenschappelijke ruimten bieden ook gelegenheid om gezamenlijk te musiceren. Regelmatig vinden hier spontane concerten plaats, voor en door bewoners.

LEES MEER

Bibliotheek

De bibliotheek van het Rosa Spier Huis is een ontmoetingsplaats voor bewoners en hun bezoekers. In de collectie bevinden zich boeken van en over oud-bewoners, maar ook over theater, muziek, beeldende kunst en geschiedenis. Daarnaast is de bibliotheek een plek om te werken, inspiratie op te doen en worden hier lezingen en voordrachten gehouden.

Expositieruimte

Het Rosa Spier Huis ademt kunst. In de hal van het huis is een expositieruimte ingericht, waar jaarlijks zes tentoonstellingen plaatsvinden. We tonen hier foto’s, beelden, schilderijen, collages, etsen, penningen en andere beeldende kunst van kunstenaars met (inter)nationale bekendheid, jonge talenten, kunstenaars in opleiding én bewoners. In andere ruimten van het huis is onze eigen collectie van honderden kunstwerken van (oud-) bewoners en bevriende kunstenaars te bewonderen.

LEES MEER

Beeldentuin

Onze ruime tuin, grenzend aan het bos, biedt bewoners gelegenheid om te ontspannen en van de buitenlucht te genieten. In de toekomst hopen we meer beelden in de nieuwe tuin van het huis te plaatsen en regelmatig openluchtactiviteiten te organiseren.

LEES MEER

Woningen

Het Rosa Spier Huis beschikt over 70 woningen, zowel éénkamerappartement met privéatelier of – studio, tweekamerappartementen en echtparenappartementen. Bewoners wonen hier zelfstandig met diensten en ondersteuning aan huis, of op de zorgafdeling waar onze betrokken medewerkers 24 uur per dag, zeven dagen per week, zorg op maat bieden.

LEES MEER