Het cultuur/zorggebouw

Het Rosa Spier Huis beschikt over unieke culturele voorzieningen die het mogelijk maken dat bewoners hun leven lang kunst kunnen maken en delen. In ons huis vindt u onder andere een expositieruimte, een intieme concert-/theaterzaal, een (kunst)bibliotheek, muziekstudio’s en ateliers. Onze eigen collectie van kunstwerken omvat honderden kunstwerken van (oud-)bewoners en kunstenaars die ons een warm hart toedragen.

Ateliers

Het huis beschikt over 10 privéateliers. Bewoners kunnen een atelier huren. Ook beschikken we over een gezamenlijk atelier waar regelmatig workshops op het gebied van kunst en cultuur worden georganiseerd, zoals modeltekenen, boetseren en schilderen.

LEES MEER

Anna Stibbe Concertzaal

De zaal van het Rosa Spier Huis biedt plaats aan 150 bezoekers en heeft 10 rolstoelplaatsen. Onze concerten en voorstellingen zijn geliefd vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de uitvoerenden en de akoestiek van onze intieme concert-/theaterzaal. Grote namen zoals Remy van Kesteren, Bram van der Vlugt, Willem Nijholt traden hier op.

LEES MEER

Muziekstudios

Muziek speelt bij veel van onze bewoners een centrale rol in hun leven. Om te zorgen dat zij hun vak kunnen blijven uitoefenen, beschikt het Rosa Spier Huis over 10 privé muziekstudio’s. Bewoners kunnen een muziekstudio huren. Onze concert-/theaterzaal en gemeenschappelijke ruimten bieden ook gelegenheid om gezamenlijk te musiceren. Regelmatig vinden hier spontane concerten plaats, voor en door bewoners.

LEES MEER

Bibliotheek

De bibliotheek van het Rosa Spier Huis is een ontmoetingsplaats voor bewoners en hun bezoekers. In de collectie bevinden zich boeken van en over oud-bewoners, maar ook over theater, muziek, beeldende kunst en geschiedenis. Daarnaast is de bibliotheek een plek om te werken, inspiratie op te doen en worden hier lezingen en voordrachten gehouden.

Galeriecafé - Expositieruimte

Hier vinden jaarlijks zes tentoonstellingen plaats. We tonen hier foto’s, beelden, schilderijen, collages, etsen, penningen en andere beeldende kunst van kunstenaars met (inter)nationale bekendheid, jonge talenten, kunstenaars in opleiding én bewoners.
Er is ook een horecavoorziening in het Galeriecafé. Daarnaast kunnen bewoners hier de maaltijd gebruiken.

LEES MEER

(Beelden) Tuin

De binnentuin biedt ruimte aan een jaarlijks wisselende expositie van beeldende kunst. Langs de wandelpaden bevindt zich grote Koikarpervijver en diverse zitjes.
De tuin is ontworpen door Studio Redd; zij lieten zich inspireren door het heidelandschap en de tuinen van Mien Ruys.

LEES MEER

Woningen

Het Rosa Spier Huis heeft woonruimte voor in totaal 137 bewoners.

LEES MEER