Beeldentuin

Designed by Studio Redd – Inspired by Mien Ruys

Beeldentuin Rosa Spier Huis Laren

Beeldentuin Rosa Spier Huis in Laren in het Gooi

De Beeldentuin

In het hart van het nieuwe Rosa Spier Huis, bevindt zich een tuin die een centrale ontmoetingsplek vormt. Hier is een parkachtige tuin ingericht, waar bewoners kunnen wandelen, elkaar kunnen ontmoeten en ontspannen in een natuurrijke omgeving; een programma dat aansluit op het dagelijks leven van de bewoners.

Studio REDD, Richard Paalman over het ontwerp:
“De inspiratie voor het landschapsontwerp ontstond toen we na het locatiebezoek terugreden naar onze studio. We zagen twee landschappen; het heidelandschap buiten Laren en op locatie een groene oase van rust omringd door een prachtige zoom van bomen.”. Mien Ruys, die de tuin van het Rosa Spier Huis aan de Esseboom ontwierp, was daarmee een tweede bron van inspiratie. De patronen van de bestrating in het binnenterrein en de uitbundige borders reflecteren haar visie.´

Kunstwerken

Op verschillende plekken staan kunstwerken, die al wandelend of van het terras van het galeriecafé bewonderd kunnen worden. In de toekomst kunt u hier zomers terecht voor unieke tuinconcerten. Er zijn beelden te zien van Francesca Zijlstra, Inka Klinckhard en Julia Vance.

Beeldentuin Rosa Spier Huis in Laren in het Gooi -Francesca Zijlstra-Massa Carrara

Belangrijke kenmerken

Rosa Spier Huis in Laren in het Gooi - Faciliteiten

Toegankelijk voor bewoners en bezoekers

Rosa Spier Huis in Laren - Rolstoeltoegankelijk

Rolstoeltoegankelijk

Rosa Spier Huis in Laren in het Gooi - Faciliteiten

Toegankelijk via terras van het Galeriecafé

Aantal zitplaatsen theater Rosa Spier Huis Laren

Zitplekken

Rosa Spier Huis Bejaardentehuis Verzorgingstehuis Oudere Kunstenaars Laren (Nh) in het Gooi
Beeldentuin Rosa Spier Huis in Laren in het Gooi -Francesca Zijlstra-Massa Carrara

Kunstzinnige samenwerking

Het Rosa Spier Huis heeft ontwerpbureau Studio REDD gevraagd om de tuin vorm te geven. In het landschapsontwerp komen twee ideeën samen; een grote centrale binnentuin vol beleving waarvan de golvende padenstructuur is geïnspireerd op die van de heide, en een volle groene zoom van bestaande bomen en beplanting rondom, waarin de entrees en het parkeren een plek hebben gevonden. In de uitwerking van het ontwerp is secuur gekeken naar wat opnieuw gebruikt kan worden van wat op locatie aanwezig is. De tuin is op een natuurlijke wijze geschikt gemaakt voor dementerende bewoners.verschillende plekken staan kunstwerken, die al wandelend of van het terras van het galeriecafé bewonderd kunnen worden. In de toekomst kunt u hier zomers terecht voor unieke tuinconcerten. Er zijn beelden te zien van Francesca Zijlstra, Inka Klinckhard en Julia Vance.

Beeldentuin Rosa Spier Huis in Laren in het Gooi - Frans Muhren
Beeldentuin Rosa Spier Huis in Laren in het Gooi