Nieuws uit het Rosa Spier Huis

Over bewoners, culturele activiteiten en evenementen

Nieuws uit het Rosa Spier Huis

Hier leest u het laatste nieuws uit het Rosa Spier Huis in Laren. Over exposities, theatervoorstellingen en culturele activiteiten.

Vlog uit het Rosa Spier Huis: Henriette Evenhuis

16 maart 2023

In memoriam Hans van Laarhoven

9 maart 2023

Ons zeer gewaardeerde Raad van Toezicht lid Hans van Laarhoven is op de leeftijd van 67 jaar overleden. In mei 2019 trad Hans toe tot de Raad van Toezicht waar hij met zijn kennis en betrokkenheid een grote toevoeging is geweest voor het Rosa Spier Huis.

Expositie UITGELICHT : Naan Rijks “Zichtbaar maken wat natuur is”

22 februari 2023

60 jarig Jubileum – Rosa Spier Stichting

22 februari 2023

Expositie ESTRANGED te bezoeken t/m 9 april

16 februari 2023

Wachtlijst Rosa Spier Huis tijdelijk gesloten

4 januari 2023

Vanwege het overweldigend aantal aanmeldingen en toelatingen voor de wachtlijst van het Rosa Spier Huis hebben wij de wachtlijst tijdelijk gesloten.

Young Talent Award – Rosa Spier Huis & Keep an Eye Foundation

12 december 2022

Het Rosa Spier Huis introduceert i.s.m. de Keep an Eye Foundation de Young Talent Award. Deze award is een aanmoedigingsprijs voor jonge podiumkunstenaars die verbinding weten te leggen tussen generaties en daarmee bijdragen aan inclusie en diversiteit.

Beeldentuin Rosa Spier Huis uitgebreid

10 augustus 2022

De beeldentuin van het Rosa Spier Huis in Laren is uitgebreid met een een prachtig beeld van Julia Vance geschonken door Stichting Beeldengalerij Het Depot Wageningen.

Open dag ‘Wonen in het Rosa Spier Huis’ in Laren

1 augustus 2022

Zaterdag 3 september 2022 van 13.30 uur tot 16.00 uur organiseert het Rosa Spier Huis een open dag voor alle belangstellenden die mogelijk in de toekomst in Rosa Spier Huis willen komen wonen.

Vlogs uit het Rosa Spier Huis; Een leven lang kunst

10 juli 2022

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Zodoende kwam het Rosa Spier Huis en een aantal bewoners op het idee om een serie vlogs te maken.

Rob Hoogma per 1-7 voorzitter raad van toezicht Rosa Spier Huis

5 juli 2022

Per 1 juli is Rob Hoogma de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Rosa Spier Huis, de woon-werkgemeenschap voor oudere kunstenaars en wetenschappers in Laren.

Opening expositie Affichecollectie Stichting Gifted Art geannuleerd

10 januari 2022

I.v.m. de coronamaatregelen gaat de officiële opening van de expositie van Stichting Gifted Art niet door.

Nieuwe bestuurder Rosa Spier Huis – Herold van den Berg

9 december 2021

De Raad van Toezicht heeft het genoegen mede te delen dat Herold van den Berg per 1 januari a.s. als de nieuwe directeur/bestuurder van het Rosa Spier Huis benoemd is.

Vlog-serie over het Rosa Spier Huis – Franci Stukart

7 oktober 2021

Het Rosa Spier Huis maakte met haar bewoners een aantal Vlogs. In deze vlog kunstenares Franci Stukart - bewoonster van het Rosa Spier Huis.

Zomerfestival in Rosa Spier Huis groot succes!

7 september 2021

Het Zomerfestival van het Rosa Spier Huis in Laren is 5 dagen genieten van concerten, dans- en theatervoorstellingen en workshops door jong talent en bewoners van het Rosa Spier Huis.

Samenwerking Rosa Spier Huis en ‘Keep an Eye Foundation’

24 juni 2021

De Keep an Eye Foundation en het Rosa Spier Huis in Laren werken samen in het project ‘Keep an Eye -Jong en oud door kunst verbonden.’

Remy van Kesteren verraste medewekers met een miniconcert

29 maart 2021

Harpist Remy van Kesteren verraste zorgmedewerkers van het Rosa Spier Huis, samen met Marcel Veenendaal, het Zo! Gospel Choir, Martin Fondse en het Analoque Robot Orchestra in het programma Podium Pop Up.

Rosa Spier Huis werkt mee aan het ‘Papageno Kunst Ommetje’ in Autismeweek

26 maart 2021

Rosa Spier Huis werkt in de Autismeweek samen met het Papageno Huis en stelt kunst ten toon voor het Papageno Kunst Ommetje!

Artikel over Rosa Spier Huis in vakblad Project en Interieur

22 maart 2021

In het Rosa Spier Huis zijn wonen, werken, zorg en kunst op unieke wijze met elkaar verweven – en kunnen kunstenaars en wetenschappers tot op hoge leeftijd een zinvol, waardevol leven leiden met gelijkgestemden.

Nieuwe kunst voor oudere kunstenaars – artikel in magazine Rijksdienst Cultureel Erfgoed

30 november 2020

Nieuwe wandkleden voor het nieuwe Rosa Spier Huis in het Gooische Laren - geschonken door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Project met Classic Young Masters op YouTube

2 oktober 2020

Rosa Spier Huis werkt samen met Classic Young Masters. Van het interdisciplinaire project op basis van improvisatie werd een youtube film gemaakt.

Classic Young Masters in Rosa Spier Huis

10 juli 2020

Rosa Spier Huis werk samen met Classic Young Masters. Afgelopen dinsdag 7 juli werd deze samenwerking voortgezet met een workshop door Tim Kliphuis, een violist van wereldformaat. Tim gaf een workshop aan laureaten van CYM.

10.000 mondkapjes voor het Rosa Spier Huis in Laren

22 juni 2020

Het Rosa Spier Huis ontving in juni 2020 10.000 mondkapjes van de Dutch Shandong Chamber of Commerce en de China Tafel van De Koninklijke Industrieele Groote Club

Kunst onmisbaar ten tijde van Corona

26 mei 2020

Negen derdejaars studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) werken sinds februari samen met acht bewoners van het Rosa Spier Huis in het project Kunst door Leven.

Zilveren Anjer toegekend aan Els Blokker-Verwer

18 mei 2020

Els Blokker-Verwer (1947) wordt als moderne mecenas onderscheiden met een Zilveren Anjer voor haar bijzondere en vrijwillige inzet voor cultuur.

Documentaire “Goed Oud”: uitzending 17 mei, 15.25 NPO2

11 mei 2020

In Goed Oud (NPO 2) volgt George Schouten gedurende een jaar een aantal bewoners van Het Rosa Spier Huis in Laren waarbij hij ook zelf de vergankelijkheid in de ogen kijkt.

Stichting Vrienden schenkt elektrische pendelkar

20 april 2020

Positief vooruitzicht voor bewoners in tijden van Corona. Stichting Vrienden van het Rosa Spier Huis schenkt een elektrische pendelkar voor de bewoners van het Rosa Spier Huis in Laren.

Rosa Spier Huis terug naar wat het ooit was – Gooi en Eemlander

17 februari 2020

Artikel "Terug naar wat het ooit was" van de Gooi en Eemlander over het nieuwe Rosa Spier Huis dat geheel is gerealiseerd in de geest van oprichtster Anna Spier.

Classicnl: Steun het Rosa Spier Huis en adopteer een stoel!

24 december 2019

Hedy d'Ancona, Monique van de Ven en Adriaan van Dis steunen het nieuwe Rosa Spier Huis door een stoel te adopteren in de nieuwe concert- en theaterzaal.

Nooit met pensioen – artikel Het Parool

20 november 2019

In het artikel Nooit met Pensioen in het Parool van 18 november 2019 van Marloes de Moor wordt aandacht besteed aan het Rosa Spier Huis, de bewoners, verhuizing en visie op zorg.

Rosa Spier Huis Laren viert 50-jarig bestaan

10 oktober 2019

Het 50-jarig bestaan van het Rosa Spier Huis werd op 9 oktober 2019 gevierd met bewoners, medewerkers en vrijwilligers met een scala aan kunstzinnige activiteiten.

Feestelijk moment; het zorg- en cultuurgebouw is opgeleverd

19 september 2019

Karin Annaert, directeur/bestuurder van het Rosa Spier Huis ontving de sleutel van het cultuur- en zorggebouw van het nieuwe Rosa Spier Huis uit handen van Bob van den Mosselaar van Slokker Bouwgroep Huizen.

Laardercourant over Het Rosa Spier Huis

5 september 2019

Directeur/bestuurder Karin Annaert kan niet wachten tot zij de sleutel van het nieuwe Rosa Spier Huis medio september in handen zal krijgen.

Fondsenwerving cultuurgebouw verloopt voorspoedig

12 juli 2019

Voor het cultuurgebouw van het nieuwe Rosa Spier Huis is € 5.3 miljoen nodig aan giften en donaties. Dankzij bijdragen van diverse stichtingen en particulieren is dit bedrag bijna gerealiseerd.

Rosa Spier Huis verbindt Jong en Oud door Kunst

30 april 2019

In het project Kunst van het Leven zijn 8 studenten van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht gekoppeld aan 8 bewoners van het Rosa Spier Huis. Zij gaan een dialoog aan over kunstenaarschap.

Interview – Het Rosa Spier Huis vernieuwt om hetzelfde te kunnen blijven

8 april 2019

In het Rosa Spier Huis zorgen medewerkers ervoor het het niet hun huis is maar het huis van de bewoners. Cliënten zijn 'eigenaar' van hun eigen leven en 'zorgen voor' wordt 'zorgen dat'.

Het Rosa Spier Huis in magazine van de Gooische Tam Tam

29 maart 2019

Artikel van de Gooische Tam Tam over het 50-jarig bestaan van het Rosa Spier Huis, haar oprichtster, bijzondere bewoners en nieuwe Rosa Spier Huis.

‘Beau Five Days Inside’ in het Rosa Spier Huis

26 maart 2019

Beau van Erven Dorens heeft voor zijn programma ‘Beau Five Days Inside’ in het Rosa Spier Huis gelogeerd. De uitzending van de aflevering in het Rosa Spier Huis is op dinsdag 2 april 2019 om 20.30 uur te zien op RTL4.

Persbericht: Verhuur nieuwe Rosa Spier Huis vlot van start

21 februari 2019

Update over de verhuur van de appartementen in het nieuwe Rosa Spier Huis in Laren. De inschrijving voor oudere kunstenaars is gestart.

Veiling op Catawiki voor het Rosa Spier Huis Laren

28 januari 2019

Bij de veiling op Catawiki - een online veilingplatform - gaat de gehele opbrengst naar het Rosa Spier Huis in Laren en komt ten goede aan dit bejaardentehuis voor oudere kunstenaars, musici en wetenschappers.

Nieuwe Rosa Spier Huis bereikt hoogste punt

1 november 2018

De nieuwbouw  van het Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan in Laren bereikte op 31 oktober zijn hoogste punt, een belangrijke mijlpaal voor het Rosa Spier Huis. De oplevering en verhuizing is naar verwachting eind 2019.

Eerste paal nieuwe Rosa Spier Huis door iconische dames

31 mei 2018

Hedy d’Ancona, Ans Samama en Mieke Holt slaan de eerste paal voor het nieuwe Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan in Laren.

Omgevingsvergunning nieuwbouw verleend

8 maart 2018

Het Rosa Spier Huis kan starten met de nieuwbouw aan de Hector Treublaan in Laren nu de omgevingsvergunning is verleend.

Minister van Cultuur Vlaanderen bezoekt het Rosa Spier Huis

5 februari 2018

Sven Gatz, Minister van Cultuur Vlaanderen en Brussel was met een delegatie van deskundigen op het gebied van gezondheidszorg en cultuur, op bezoek in het Rosa Spier Huis in Laren

Het Rosa Spier Huis koopt Hector Treublaan

22 december 2017

Persbericht: Het Rosa Spier Huis koopt Hector Treublaan “We gaan binnenkort beginnen met de bouw van het nieuw Rosa Spier Huis in Laren!"

Artikel Marijke Hilhorst over Rosa Spier Huis in Elsevier

7 november 2017

Een mooi artikel over het Rosa Spier Huis in Elsevier door Marijke Hilhorst.

Festival of Older People werkte samen met het Rosa Spier Huis

19 oktober 2017

Het Rosa Spier Huis in Laren werkte mee aan het 'Festival of Older People' met als thema de betekenis van ouder worden.

Jonge fotografe eert beroemde vakgenoot Eva Besnyö in Tijd voor Max

26 april 2017

Donateurs actie van het Rosa Spier Huis. Fauve Bouwman brengt een ode aan wereldberoemd fotografe Eva Besnyö die tot haar 93e in het Rosa Spier Huis leefde.

Kunstenaars brengen ode aan oud-bewoners Rosa Spier Huis

18 april 2017

Dirk Zeelenberg brengt een ode aan oud Rosa Spier Huis bewoner Johnny Kraaijkamp sr en Fauve Bouman brengt een ode aan fotografe Eva Besnyö.

Omgevingsvergunning nieuwe Rosa Spier Huis aangevraagd

13 april 2017

Voor het nieuwe Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan in Laren is in april 2017 de omgevingsvergunning aangevraagd. De verwachting is dat de vergunning deze zomer volgt.

Rosa Spier Huis Laren Logo

In memoriam Hans van Laarhoven

Ons zeer gewaardeerde Raad van Toezicht lid Hans van Laarhoven is op de leeftijd van 67 jaar overleden. In mei 2019 trad Hans toe tot de Raad van Toezicht waar hij met zijn kennis en betrokkenheid een grote toevoeging is geweest voor het Rosa Spier Huis.

Naan Rijks: Beeldend kunstenaar, Biologe Rosa Spier Huis-Corridor Galerie – Gratis te bezichtigen t/m 2 april 2023   Naan Rijks is met haar 91 jaar nog steeds actief aan het schilderen. Uittreksel interview “Naan In gesprek met INE DAMMERS” “Mijn meest wezenlijke ervaring is: WIJ ZIJN MENSEN ONDERWEG. Onderweg zijn …

Geschiedenis Rosa Spier Huis Laren - Harpiste Rosa Spier

60 jarig Jubileum – Rosa Spier Stichting

60 jaar Rosa Spier Stichting  –   22 februari 1963 – 22 februari 2023 Vandaag is een bijzondere dag voor het Rosa Spier Huis: 60 jaar geleden is de Rosa Spier Stichting opgericht door Henriette Polak. De stichting heeft de realisatie van het Rosa Spier Huis mogelijk gemaakt: een actieve woon-en …

Expositie ESTRANGED te bezoeken t/m 9 april

Van 5 februari tot zondag 9 april kunt u de expositie Estranged bezoeken van Arjan Spannenburg. Gratis entree. Meer informatie Het project ESTRANGED bestaat uit foto’s, boek, tapijt en de expositie. Het brengt op een laagdrempelige manier het leven van LHBT+ jongeren in beeld en vertelt hun verhalen. Over de …

Vanwege het overweldigend aantal aanmeldingen en toelatingen voor de wachtlijst van het Rosa Spier Huis hebben wij de wachtlijst tijdelijk gesloten.

Young Talent Award powered by Rosa Spier Huis & Keep an Eye Foundation

Het Rosa Spier Huis introduceert i.s.m. de Keep an Eye Foundation de Young Talent Award. Deze award is een aanmoedigingsprijs voor jonge podiumkunstenaars die verbinding weten te leggen tussen generaties en daarmee bijdragen aan inclusie en diversiteit.

Beeldentuin Rosa Spier Huis in Laren in het Gooi

Beeldentuin Rosa Spier Huis uitgebreid

De beeldentuin van het Rosa Spier Huis in Laren is uitgebreid met een een prachtig beeld van Julia Vance geschonken door Stichting Beeldengalerij Het Depot Wageningen.

Opening expositie in het Rosa Spier Huis Laren (Nh) in het Gooi

Zaterdag 3 september 2022 van 13.30 uur tot 16.00 uur organiseert het Rosa Spier Huis een open dag voor alle belangstellenden die mogelijk in de toekomst in Rosa Spier Huis willen komen wonen.

Vlogs uit het Rosa Spier Huis; Een leven lang kunst

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Zodoende kwam het Rosa Spier Huis en een aantal bewoners op het idee om een serie vlogs te maken.

Concertzaal Laren - Anna Stibbe Theaterzaal in Rosa Spier Huis

Per 1 juli is Rob Hoogma de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Rosa Spier Huis, de woon-werkgemeenschap voor oudere kunstenaars en wetenschappers in Laren.

Expositie Gifted Art In Rosa Spier Huis

I.v.m. de coronamaatregelen gaat de officiële opening van de expositie van Stichting Gifted Art niet door.

Directeur Rosa Spier Huis Laren - Herold van den Berg

De Raad van Toezicht heeft het genoegen mede te delen dat Herold van den Berg per 1 januari a.s. als de nieuwe directeur/bestuurder van het Rosa Spier Huis benoemd is.

Francis Stukart Bewoonster Rosa Spier Huis Laren

Het Rosa Spier Huis maakte met haar bewoners een aantal Vlogs. In deze vlog kunstenares Franci Stukart - bewoonster van het Rosa Spier Huis.

Rosa Spier Zomerfestival 2021

Het Zomerfestival van het Rosa Spier Huis in Laren is 5 dagen genieten van concerten, dans- en theatervoorstellingen en workshops door jong talent en bewoners van het Rosa Spier Huis.

Keep an Eye Foundation - Rosa Spier Huis Laren Nh

De Keep an Eye Foundation en het Rosa Spier Huis in Laren werken samen in het project ‘Keep an Eye -Jong en oud door kunst verbonden.’

Concertvoorstelling in concertzaal Rosa Spier Huis Laren

Harpist Remy van Kesteren verraste zorgmedewerkers van het Rosa Spier Huis, samen met Marcel Veenendaal, het Zo! Gospel Choir, Martin Fondse en het Analoque Robot Orchestra in het programma Podium Pop Up.

Rosa Spier Huis werkt mee aan het 'Papageno Kunst Ommetje' in Autismeweek

Rosa Spier Huis werkt in de Autismeweek samen met het Papageno Huis en stelt kunst ten toon voor het Papageno Kunst Ommetje!

Anna Stibbe Theaterzaal-concertzaal in Rosa Spier Huis Laren

In het Rosa Spier Huis zijn wonen, werken, zorg en kunst op unieke wijze met elkaar verweven – en kunnen kunstenaars en wetenschappers tot op hoge leeftijd een zinvol, waardevol leven leiden met gelijkgestemden.

Wandkleden Rosa Spier Huis Geschonken Door Rijksdienst Cultureel Ergoed

Nieuwe wandkleden voor het nieuwe Rosa Spier Huis in het Gooische Laren - geschonken door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Samenwerking Rosa Spier Huis met Classic Young Masters

Rosa Spier Huis werkt samen met Classic Young Masters. Van het interdisciplinaire project op basis van improvisatie werd een youtube film gemaakt.

Classic Young Masters in Rosa Spier Huis

Rosa Spier Huis werk samen met Classic Young Masters. Afgelopen dinsdag 7 juli werd deze samenwerking voortgezet met een workshop door Tim Kliphuis, een violist van wereldformaat. Tim gaf een workshop aan laureaten van CYM.

10.000 Mondkapjes voor Riosa Spier Huis Laren

Het Rosa Spier Huis ontving in juni 2020 10.000 mondkapjes van de Dutch Shandong Chamber of Commerce en de China Tafel van De Koninklijke Industrieele Groote Club

Rosa Spier Huis en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht presenteren: De Kunst van het Leven

Negen derdejaars studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) werken sinds februari samen met acht bewoners van het Rosa Spier Huis in het project Kunst door Leven.

Zilveren Anjer Toegekend Aan Els Blokker Verwer 2020

Els Blokker-Verwer (1947) wordt als moderne mecenas onderscheiden met een Zilveren Anjer voor haar bijzondere en vrijwillige inzet voor cultuur.

Documentaire "Goed Oud”: uitzending 17 mei, 15.25 NPO2

In Goed Oud (NPO 2) volgt George Schouten gedurende een jaar een aantal bewoners van Het Rosa Spier Huis in Laren waarbij hij ook zelf de vergankelijkheid in de ogen kijkt.

Stichting Vrienden van het Rosa Spier Huis schenkt pendelkar

Positief vooruitzicht voor bewoners in tijden van Corona. Stichting Vrienden van het Rosa Spier Huis schenkt een elektrische pendelkar voor de bewoners van het Rosa Spier Huis in Laren.

MUZIEKKAMER in het Rosa Spier Huis Laren - bejaardentehuis voor oudere kunstenaars

Artikel "Terug naar wat het ooit was" van de Gooi en Eemlander over het nieuwe Rosa Spier Huis dat geheel is gerealiseerd in de geest van oprichtster Anna Spier.

Hedy d'Ancona steunt Rosa Spier Huis Laren

Hedy d'Ancona, Monique van de Ven en Adriaan van Dis steunen het nieuwe Rosa Spier Huis door een stoel te adopteren in de nieuwe concert- en theaterzaal.

Kunst atelier in het Rosa Spier Huis in Laren

Nooit met pensioen – artikel Het Parool

In het artikel Nooit met Pensioen in het Parool van 18 november 2019 van Marloes de Moor wordt aandacht besteed aan het Rosa Spier Huis, de bewoners, verhuizing en visie op zorg.

Rosa Spier Huis Laren bestaat 50 jaar

Rosa Spier Huis Laren viert 50-jarig bestaan

Het 50-jarig bestaan van het Rosa Spier Huis werd op 9 oktober 2019 gevierd met bewoners, medewerkers en vrijwilligers met een scala aan kunstzinnige activiteiten.

Sleuteloverdacht Zorg En Cultuurgebouw Rosa Spier Huis 18 Sep 2019

Karin Annaert, directeur/bestuurder van het Rosa Spier Huis ontving de sleutel van het cultuur- en zorggebouw van het nieuwe Rosa Spier Huis uit handen van Bob van den Mosselaar van Slokker Bouwgroep Huizen.

Karin Annaert - directeur/bestuurder Rosa Spier Huis

Laardercourant over Het Rosa Spier Huis

Directeur/bestuurder Karin Annaert kan niet wachten tot zij de sleutel van het nieuwe Rosa Spier Huis medio september in handen zal krijgen.

Agnes brandeler stichting steunt Rosa Spier Huis in Laren

Voor het cultuurgebouw van het nieuwe Rosa Spier Huis is € 5.3 miljoen nodig aan giften en donaties. Dankzij bijdragen van diverse stichtingen en particulieren is dit bedrag bijna gerealiseerd.

Rosa Spier Huis verbindt Jong en Oud door Kunst

In het project Kunst van het Leven zijn 8 studenten van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht gekoppeld aan 8 bewoners van het Rosa Spier Huis. Zij gaan een dialoog aan over kunstenaarschap.

Nieuwbouw Rosa Spier Huis Laren

In het Rosa Spier Huis zorgen medewerkers ervoor het het niet hun huis is maar het huis van de bewoners. Cliënten zijn 'eigenaar' van hun eigen leven en 'zorgen voor' wordt 'zorgen dat'.

Nieuwe Rosa Spier Huis - Hector Treublaan Laren

Artikel van de Gooische Tam Tam over het 50-jarig bestaan van het Rosa Spier Huis, haar oprichtster, bijzondere bewoners en nieuwe Rosa Spier Huis.

Beau van Erven Dorens heeft voor zijn programma ‘Beau Five Days Inside’ in het Rosa Spier Huis gelogeerd.

Beau van Erven Dorens heeft voor zijn programma ‘Beau Five Days Inside’ in het Rosa Spier Huis gelogeerd. De uitzending van de aflevering in het Rosa Spier Huis is op dinsdag 2 april 2019 om 20.30 uur te zien op RTL4.

Nieuwbouw Rosa Spier Huis Laren Nh 2019

Update over de verhuur van de appartementen in het nieuwe Rosa Spier Huis in Laren. De inschrijving voor oudere kunstenaars is gestart.

Kunstveiling Catawiki Rosa Spier Huis Laren - bejaardentehuis voor oudere kunstenaars

Bij de veiling op Catawiki - een online veilingplatform - gaat de gehele opbrengst naar het Rosa Spier Huis in Laren en komt ten goede aan dit bejaardentehuis voor oudere kunstenaars, musici en wetenschappers.

Hoogste punt nieuwbouw Rosa Spier Huis 31 okt 2018

Nieuwe Rosa Spier Huis bereikt hoogste punt

De nieuwbouw  van het Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan in Laren bereikte op 31 oktober zijn hoogste punt, een belangrijke mijlpaal voor het Rosa Spier Huis. De oplevering en verhuizing is naar verwachting eind 2019.

Hedy d’Ancona, Ans Samama en Mieke Holt slaan eerste paal Rosa Spier Huis

Hedy d’Ancona, Ans Samama en Mieke Holt slaan de eerste paal voor het nieuwe Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan in Laren.

Maquette nieuwe Rosa Spier Huis in Laren (Gooi Nh)

Omgevingsvergunning nieuwbouw verleend

Het Rosa Spier Huis kan starten met de nieuwbouw aan de Hector Treublaan in Laren nu de omgevingsvergunning is verleend.

Minister van Cultuur Vlaanderen bezoekt het Rosa Spier Huis

Sven Gatz, Minister van Cultuur Vlaanderen en Brussel was met een delegatie van deskundigen op het gebied van gezondheidszorg en cultuur, op bezoek in het Rosa Spier Huis in Laren

Het Rosa Spier Huis Koopt De Hector Treublaan

Het Rosa Spier Huis koopt Hector Treublaan

Persbericht: Het Rosa Spier Huis koopt Hector Treublaan “We gaan binnenkort beginnen met de bouw van het nieuw Rosa Spier Huis in Laren!"

Artikel Elsevier 7 Okt 2017 Marijke Hilhorst

Een mooi artikel over het Rosa Spier Huis in Elsevier door Marijke Hilhorst.

Festival of Older People - Bewoners Rosa Spier Huis Laren

Het Rosa Spier Huis in Laren werkte mee aan het 'Festival of Older People' met als thema de betekenis van ouder worden.

Jonge fotografe eert beroemde vakgenoot Eva Besnyö in Tijd voor Max

Donateurs actie van het Rosa Spier Huis. Fauve Bouwman brengt een ode aan wereldberoemd fotografe Eva Besnyö die tot haar 93e in het Rosa Spier Huis leefde.

Acteur Dirk Zeelenberg over Johnny Kraaijkamp sr

Dirk Zeelenberg brengt een ode aan oud Rosa Spier Huis bewoner Johnny Kraaijkamp sr en Fauve Bouman brengt een ode aan fotografe Eva Besnyö.

Nieuwbouw Rosa Spier Huis Laren

Voor het nieuwe Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan in Laren is in april 2017 de omgevingsvergunning aangevraagd. De verwachting is dat de vergunning deze zomer volgt.