Rosa Spier Huis Laren - Logo

Nieuws uit het Rosa Spier Huis

Over bewoners, culturele activiteiten en evenementen

Nieuws uit het Rosa Spier Huis

Hier leest u het laatste nieuws uit het Rosa Spier Huis in Laren. Over exposities, theatervoorstellingen en culturele activiteiten.

de Rosa Mobiel rijdt weer!

12 september 2023

Sjors van der Panne ontvangt de Rosa Spier Harp

11 september 2023

Expositie Suzan Schuttelaar

21 augustus 2023

Uit in Laren – 9 september

20 juli 2023

Vlog: een kijkje in het Rosa Spier Huis

13 juli 2023

Een kijkje in het Rosa Spier Theater…

11 juli 2023

Opname Young Talent Award finale

10 juli 2023

Het Rosa Spier Huis op NPO Radio2!

10 juli 2023

Vlog uit het Rosa Spier Huis: Ans en Frits Kox

29 juni 2023

Trailer Theaterproject Theater na de Dam – Rosa Spier Huis

13 juni 2023

Uitnodiging Expositie Polak 15 juni

1 juni 2023

Expositie 60 Jaar Later –  ‘Het beste van Rosa Spier’

30 mei 2023

Theater na de Dam – Om weg te komen om terug te gaan

25 april 2023

Opening Expositie Mooi is Anders

17 april 2023

Dorpsradio Laren: Ineke Hilhorst over de nieuwe Kunstcommissie

4 april 2023

Onthulling monument voor verdraagzaamheid

28 maart 2023

Op 6 april wordt de miniatuurversie van het Monument voor Verdraagzaamheid - gemaakt door Herold van den Berg - onthuld worden in het Rosa Spier Huis.

Vlog uit het Rosa Spier Huis: Henriette Evenhuis

16 maart 2023

In memoriam Hans van Laarhoven

9 maart 2023

Ons zeer gewaardeerde Raad van Toezicht lid Hans van Laarhoven is op de leeftijd van 67 jaar overleden. In mei 2019 trad Hans toe tot de Raad van Toezicht waar hij met zijn kennis en betrokkenheid een grote toevoeging is geweest voor het Rosa Spier Huis.

Expositie UITGELICHT : Naan Rijks “Zichtbaar maken wat natuur is”

22 februari 2023

60 jarig Jubileum – Rosa Spier Stichting

22 februari 2023

Expositie ESTRANGED te bezoeken t/m 9 april

16 februari 2023

Wachtlijst Rosa Spier Huis tijdelijk gesloten

4 januari 2023

Vanwege het overweldigend aantal aanmeldingen en toelatingen voor de wachtlijst van het Rosa Spier Huis hebben wij de wachtlijst tijdelijk gesloten.

Young Talent Award – Rosa Spier Huis & Keep an Eye Foundation

12 december 2022

Het Rosa Spier Huis introduceert i.s.m. de Keep an Eye Foundation de Young Talent Award. Deze award is een aanmoedigingsprijs voor jonge podiumkunstenaars die verbinding weten te leggen tussen generaties en daarmee bijdragen aan inclusie en diversiteit.

Beeldentuin Rosa Spier Huis uitgebreid

10 augustus 2022

De beeldentuin van het Rosa Spier Huis in Laren is uitgebreid met een een prachtig beeld van Julia Vance geschonken door Stichting Beeldengalerij Het Depot Wageningen.

Open dag ‘Wonen in het Rosa Spier Huis’ in Laren

1 augustus 2022

Zaterdag 3 september 2022 van 13.30 uur tot 16.00 uur organiseert het Rosa Spier Huis een open dag voor alle belangstellenden die mogelijk in de toekomst in Rosa Spier Huis willen komen wonen.

Vlogs uit het Rosa Spier Huis; Een leven lang kunst

10 juli 2022

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Zodoende kwam het Rosa Spier Huis en een aantal bewoners op het idee om een serie vlogs te maken.

Rob Hoogma per 1-7 voorzitter raad van toezicht Rosa Spier Huis

5 juli 2022

Per 1 juli is Rob Hoogma de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Rosa Spier Huis, de woon-werkgemeenschap voor oudere kunstenaars en wetenschappers in Laren.

Opening expositie Affichecollectie Stichting Gifted Art geannuleerd

10 januari 2022

I.v.m. de coronamaatregelen gaat de officiële opening van de expositie van Stichting Gifted Art niet door.

Nieuwe bestuurder Rosa Spier Huis – Herold van den Berg

9 december 2021

De Raad van Toezicht heeft het genoegen mede te delen dat Herold van den Berg per 1 januari a.s. als de nieuwe directeur/bestuurder van het Rosa Spier Huis benoemd is.

Vlog-serie over het Rosa Spier Huis – Franci Stukart

7 oktober 2021

Het Rosa Spier Huis maakte met haar bewoners een aantal Vlogs. In deze vlog kunstenares Franci Stukart - bewoonster van het Rosa Spier Huis.

Zomerfestival in Rosa Spier Huis groot succes!

7 september 2021

Het Zomerfestival van het Rosa Spier Huis in Laren is 5 dagen genieten van concerten, dans- en theatervoorstellingen en workshops door jong talent en bewoners van het Rosa Spier Huis.

Samenwerking Rosa Spier Huis en ‘Keep an Eye Foundation’

24 juni 2021

De Keep an Eye Foundation en het Rosa Spier Huis in Laren werken samen in het project ‘Keep an Eye -Jong en oud door kunst verbonden.’

Remy van Kesteren verraste medewekers met een miniconcert

29 maart 2021

Harpist Remy van Kesteren verraste zorgmedewerkers van het Rosa Spier Huis, samen met Marcel Veenendaal, het Zo! Gospel Choir, Martin Fondse en het Analoque Robot Orchestra in het programma Podium Pop Up.

Rosa Spier Huis werkt mee aan het ‘Papageno Kunst Ommetje’ in Autismeweek

26 maart 2021

Rosa Spier Huis werkt in de Autismeweek samen met het Papageno Huis en stelt kunst ten toon voor het Papageno Kunst Ommetje!

Artikel over Rosa Spier Huis in vakblad Project en Interieur

22 maart 2021

In het Rosa Spier Huis zijn wonen, werken, zorg en kunst op unieke wijze met elkaar verweven – en kunnen kunstenaars en wetenschappers tot op hoge leeftijd een zinvol, waardevol leven leiden met gelijkgestemden.

Nieuwe kunst voor oudere kunstenaars – artikel in magazine Rijksdienst Cultureel Erfgoed

30 november 2020

Nieuwe wandkleden voor het nieuwe Rosa Spier Huis in het Gooische Laren - geschonken door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Project met Classic Young Masters op YouTube

2 oktober 2020

Rosa Spier Huis werkt samen met Classic Young Masters. Van het interdisciplinaire project op basis van improvisatie werd een youtube film gemaakt.

Classic Young Masters in Rosa Spier Huis

10 juli 2020

Rosa Spier Huis werk samen met Classic Young Masters. Afgelopen dinsdag 7 juli werd deze samenwerking voortgezet met een workshop door Tim Kliphuis, een violist van wereldformaat. Tim gaf een workshop aan laureaten van CYM.

10.000 mondkapjes voor het Rosa Spier Huis in Laren

22 juni 2020

Het Rosa Spier Huis ontving in juni 2020 10.000 mondkapjes van de Dutch Shandong Chamber of Commerce en de China Tafel van De Koninklijke Industrieele Groote Club

Kunst onmisbaar ten tijde van Corona

26 mei 2020

Negen derdejaars studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) werken sinds februari samen met acht bewoners van het Rosa Spier Huis in het project Kunst door Leven.

Zilveren Anjer toegekend aan Els Blokker-Verwer

18 mei 2020

Els Blokker-Verwer (1947) wordt als moderne mecenas onderscheiden met een Zilveren Anjer voor haar bijzondere en vrijwillige inzet voor cultuur.

Documentaire “Goed Oud”: uitzending 17 mei, 15.25 NPO2

11 mei 2020

In Goed Oud (NPO 2) volgt George Schouten gedurende een jaar een aantal bewoners van Het Rosa Spier Huis in Laren waarbij hij ook zelf de vergankelijkheid in de ogen kijkt.

Stichting Vrienden schenkt elektrische pendelkar

20 april 2020

Positief vooruitzicht voor bewoners in tijden van Corona. Stichting Vrienden van het Rosa Spier Huis schenkt een elektrische pendelkar voor de bewoners van het Rosa Spier Huis in Laren.

Woensdag 4 oktober zal onze eigen theatergroep: De Stofzuiger een voorstelling geven: Dansen op een Haiku. U bent van harte welkom! aanmelden kan via de receptie.

de Rosa Mobiel rijdt weer!

Na een lange zomerstop en flinke onderhoudsbeurt rijdt de Rosa Mobiel weer! Medewerkers, vrijwilligers en bewoners die gebruik willen maken van de Rosa Mobiel kunnen zich melden bij de receptie.    

Tijdens een succesvolle opening van het cultureel seizoen 23-24 in het Singer in Laren heeft Sjors van der Panne namens het Rosa Spier Huis een fantastisch optreden gegeven. Sjors heeft afgelopen seizoen de Tour de Chant serie geopend en zal komend seizoen de serie sluiten op zondag 28 april. Voor …

Expositie Uitgelicht

Expositie Suzan Schuttelaar

Expositie Suzan Schuttelaar van 13 augustus t/m 1 oktober 2023 Maak kennis met deze getalenteerde kunstenaar en laat je inspireren door haar unieke visie. Een kijkje in de studio: Bij het betreden van Schuttelaars studio word je meteen omringd door haar indrukwekkende werken. Levensgrote sculpturen, schilderijen en portretten vullen de …

Zomermarkt 26 augustus

De Rosa Spier Stichting viert dit jaar haar 60-jarig jubileum Ter ere van dit jubileum organiseren wij in dit jubileumjaar verschillende feestelijke activiteiten waaronder de Zomermarkt op 26 augustus van 12.00 uur tot 18.00 uur.   Braderie Kleurrijke Hapjes Ijs van Ijssalon de Hoop Boekenverkoop Papageno kunstverkoop Optreden van de …

Jubileumdag

De Rosa Spier Stichting viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. Op 22 februari 1963 is de Rosa Spier Stichting opgericht door Henriette Polak-Schwarz. De stichting heeft de realisatie van het Rosa Spier Huis mogelijk gemaakt: een actieve woon-en werkgemeenschap voor kunstenaars en wetenschappers die affiniteit hebben met kunst. Dit jaar …

Uit in Laren – 9 september

Uit in Laren   Tijdens Uit in Laren presenteren de 4 podia – te weten het Papageno Huis, Rosa Spier Huis, Brinkhuis en natuurlijk Singer Laren het culturele aanbod voor 2023-2024. Een avond in Singer waar u kennis kunt maken met de 4 podia en van een voorproefje kunt genieten …

Vlog: een kijkje in het Rosa Spier Huis

Klik hier

Opname Young Talent Award finale

Co de Kloet was 2 juni jl. aanwezig bij de Young Talent Award, een samenwerking van de Keep An Eye Foundation en het Rosa Spier Huis. Samen met opnametechnicus Wijnand de Groot deed hij verslag van een bijzondere en zeer muzikale avond. De opname kunt u terugluisteren via deze link: …

Het Rosa Spier Huis op NPO Radio2!

Elke dag vertelt een bewoner kort iets over zijn/haar favoriete zomermuziek. Van 10 juli t/m 13 juli bij de Staat van Stasse op radio2 rond 21.30 uur.  

Een leven lang kunst – Een vlog uit het Rosa Spier Huis. In deze aflevering vertellen Frits & Ansje Kox over hun werk en leven als musici. We bezoeken het atelier van Frits waar hij schildert en houtsnijwerk maakt. Ook de Sint Jan in Laren wordt bezocht waar Frits vervolgens …

Kunstmaand Laren

Kunstliefhebbers opgelet! Naast het bekende Art Laren op de Brink van 16 tot en met 18 juni 2023 staat Laren een maand lang in het teken van de kunst van 1 tot en met 30 juni 2023. Op de pagina: Kunstmaand Laren 1-30 juni 2023 (lareninbeeld.nl) vind je een overzicht …

Young Talent Award

YOUNG TALENT AWARD Powered by Keep an Eye Foundation & Rosa Spier Huis   Vrijdagavond 2 juni heeft trompettist Bram van de Glind de eerste editie van de YOUNG TALENT AWARD gewonnen. De YOUNG TALENT AWARD is een aanmoedigingsprijs voor jonge uitvoerende podiumkunstenaars die verbinding weten te leggen tussen generaties …

Uitnodiging Expositie Polak 15 juni

11 juni – 6 augustus 2023 Verkooptentoonstelling met 40 werken van de bewoners/kunstenaars.   Feestelijke opening expositie: De feestelijke opening vind plaats op zondag 11 juni om 15.30 uur door Farce-Majeur voorman Henk van der Horst. In het kader van ’60 jaar Stichting Rosa Spier Huis’ heeft de Kunstcommissie alle …

Een initiatief van Theater Na De Dam en Het Rosa Spier Huis Kunnen we eigenlijk wel leren van onze fouten? Is het beter om te vluchten of om te blijven? Leg je een mes aan de rechter- of linkerkant van het bord bij het tafeldekken? Vertel je alles aan je …

Opening Expositie Mooi is Anders

Een volle zaal bij de opening van de verkooptentoonstelling Mooi is Anders van de Kunstenaarsvereniging Laren Blaricum. Jack Spijkerman nam ons met humor en scherpe observaties mee in zijn gedachten over kunst aan de hand van zijn eigen verzameling miniatuur schilderijen. De expositie is gratis te bezichtigen t/m zondag 4 …

de Kunst van het Leven

4 april 2023. Een fantastische avond in het Rosa Spier Theater: de eindpresentaties van “de Kunst van het Leven”. Een interdisciplinair samenwerkingsproject van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en het Rosa Spier Huis. Een avond waar de visie van het huis centraal stond: verbinding tussen jong en oud d.m.v. …

Ineke Hilhorst in gesprek op dorpsradio Laren over de nieuwe Kunstcommissie van het Rosa Spier Huis met Maaike Wiarda, Herre Methorst en Monique Kropman. Klik op de link voor het fragment: Ineke Hilhorst over het Rosa Spier Huis cultuur – YouTube

Op 6 april wordt de miniatuurversie van het Monument voor Verdraagzaamheid - gemaakt door Herold van den Berg - onthuld worden in het Rosa Spier Huis.

In memoriam Hans van Laarhoven

Ons zeer gewaardeerde Raad van Toezicht lid Hans van Laarhoven is op de leeftijd van 67 jaar overleden. In mei 2019 trad Hans toe tot de Raad van Toezicht waar hij met zijn kennis en betrokkenheid een grote toevoeging is geweest voor het Rosa Spier Huis.

Naan Rijks: Beeldend kunstenaar, Biologe Rosa Spier Huis-Corridor Galerie – Gratis te bezichtigen t/m 2 april 2023   Naan Rijks is met haar 91 jaar nog steeds actief aan het schilderen. Uittreksel interview “Naan In gesprek met INE DAMMERS” “Mijn meest wezenlijke ervaring is: WIJ ZIJN MENSEN ONDERWEG. Onderweg zijn …

60 jarig Jubileum – Rosa Spier Stichting

60 jaar Rosa Spier Stichting  –   22 februari 1963 – 22 februari 2023 Vandaag is een bijzondere dag voor het Rosa Spier Huis: 60 jaar geleden is de Rosa Spier Stichting opgericht door Henriette Polak. De stichting heeft de realisatie van het Rosa Spier Huis mogelijk gemaakt: een actieve woon-en …

Expositie ESTRANGED te bezoeken t/m 9 april

Van 5 februari tot zondag 9 april kunt u de expositie Estranged bezoeken van Arjan Spannenburg. Gratis entree. Meer informatie Het project ESTRANGED bestaat uit foto’s, boek, tapijt en de expositie. Het brengt op een laagdrempelige manier het leven van LHBT+ jongeren in beeld en vertelt hun verhalen. Over de …

Vanwege het overweldigend aantal aanmeldingen en toelatingen voor de wachtlijst van het Rosa Spier Huis hebben wij de wachtlijst tijdelijk gesloten.

Het Rosa Spier Huis introduceert i.s.m. de Keep an Eye Foundation de Young Talent Award. Deze award is een aanmoedigingsprijs voor jonge podiumkunstenaars die verbinding weten te leggen tussen generaties en daarmee bijdragen aan inclusie en diversiteit.

Beeldentuin Rosa Spier Huis uitgebreid

De beeldentuin van het Rosa Spier Huis in Laren is uitgebreid met een een prachtig beeld van Julia Vance geschonken door Stichting Beeldengalerij Het Depot Wageningen.

Zaterdag 3 september 2022 van 13.30 uur tot 16.00 uur organiseert het Rosa Spier Huis een open dag voor alle belangstellenden die mogelijk in de toekomst in Rosa Spier Huis willen komen wonen.

Gaat een kunstenaar ooit met pensioen? Het antwoord daarop is meestal nee. Zodoende kwam het Rosa Spier Huis en een aantal bewoners op het idee om een serie vlogs te maken.

Per 1 juli is Rob Hoogma de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Rosa Spier Huis, de woon-werkgemeenschap voor oudere kunstenaars en wetenschappers in Laren.

I.v.m. de coronamaatregelen gaat de officiële opening van de expositie van Stichting Gifted Art niet door.

De Raad van Toezicht heeft het genoegen mede te delen dat Herold van den Berg per 1 januari a.s. als de nieuwe directeur/bestuurder van het Rosa Spier Huis benoemd is.

Het Rosa Spier Huis maakte met haar bewoners een aantal Vlogs. In deze vlog kunstenares Franci Stukart - bewoonster van het Rosa Spier Huis.

Het Zomerfestival van het Rosa Spier Huis in Laren is 5 dagen genieten van concerten, dans- en theatervoorstellingen en workshops door jong talent en bewoners van het Rosa Spier Huis.

De Keep an Eye Foundation en het Rosa Spier Huis in Laren werken samen in het project ‘Keep an Eye -Jong en oud door kunst verbonden.’

Harpist Remy van Kesteren verraste zorgmedewerkers van het Rosa Spier Huis, samen met Marcel Veenendaal, het Zo! Gospel Choir, Martin Fondse en het Analoque Robot Orchestra in het programma Podium Pop Up.

Rosa Spier Huis werkt in de Autismeweek samen met het Papageno Huis en stelt kunst ten toon voor het Papageno Kunst Ommetje!

In het Rosa Spier Huis zijn wonen, werken, zorg en kunst op unieke wijze met elkaar verweven – en kunnen kunstenaars en wetenschappers tot op hoge leeftijd een zinvol, waardevol leven leiden met gelijkgestemden.

Nieuwe wandkleden voor het nieuwe Rosa Spier Huis in het Gooische Laren - geschonken door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Rosa Spier Huis werkt samen met Classic Young Masters. Van het interdisciplinaire project op basis van improvisatie werd een youtube film gemaakt.

Rosa Spier Huis werk samen met Classic Young Masters. Afgelopen dinsdag 7 juli werd deze samenwerking voortgezet met een workshop door Tim Kliphuis, een violist van wereldformaat. Tim gaf een workshop aan laureaten van CYM.

Het Rosa Spier Huis ontving in juni 2020 10.000 mondkapjes van de Dutch Shandong Chamber of Commerce en de China Tafel van De Koninklijke Industrieele Groote Club

Negen derdejaars studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) werken sinds februari samen met acht bewoners van het Rosa Spier Huis in het project Kunst door Leven.

Els Blokker-Verwer (1947) wordt als moderne mecenas onderscheiden met een Zilveren Anjer voor haar bijzondere en vrijwillige inzet voor cultuur.

In Goed Oud (NPO 2) volgt George Schouten gedurende een jaar een aantal bewoners van Het Rosa Spier Huis in Laren waarbij hij ook zelf de vergankelijkheid in de ogen kijkt.

Positief vooruitzicht voor bewoners in tijden van Corona. Stichting Vrienden van het Rosa Spier Huis schenkt een elektrische pendelkar voor de bewoners van het Rosa Spier Huis in Laren.