MARIA MONTESSORI ONTMOET ROSA SPIER

Nieuws

Theaterzaal Laren - Anna Stibbe Theaterzaal in Rosa Spier Huis

KOMT DAT ZIEN, KOMT DAT ZIEN …….

 

MARIA MONTESSORI ONTMOET ROSA SPIER

 

JONG ONTMOET OUD!

 

Op woensdag 10 april om 10.00 uur is in de theaterzaal van het Rosa Spier Huis de presentatie van een uniek theaterproject te zien. De oprichters van de Maria Montessori Scholen en het Rosa Spier Huis (het huis voor oudere kunstenaars) stonden model voor deze bijzondere ontmoeting tussen Jong & Oud

 

Dit project werd geïnitieerd  door KKIDS (Kunstenaars en Kinderen In De School) en wordt uitgevoerd in samenwerking met de leerlingen van groep 8 van de Larense Montessori School.

 

Een jaar geleden opperde Hans van Deuren, voorzitter van KKIDS, het idee om naast de jaarlijkse kunstprojecten op de Larense basisscholen, een nieuw theaterproject, als extra pilot te starten. Om dit plan verder uit te werken,  ontstond er al snel een succesvolle samenwerking tussen de Larense kunstenaars Gideon Calis en Annemieke Vetter enerzijds en vanuit het Rosa Spier Huis met theatermaakster Celestine van Rijswijk en manager Cultuurhuis Rosalie Hams anderzijds. Dit alles onder de bezielende leiding van de directrice van de Larens Montessori School, Anneke van der Vaart en Hans van Deuren.

Financieel werd dit theaterproject mede mogelijk gemaakt door CMK3 (Cultuur met Kwaliteit) met grote dank aan Esmée Hickendorf en uiteraard de sponsoren van KKIDS. Zonder jullie bijdragen zou dit project niet mogelijk zijn geweest.

 

Vorig schooljaar zijn we begonnen met het eerste overleg en vanaf begin van het nieuwe schooljaar is er gewerkt aan de voorbereidingen, met als leidend thema: ‘Ontmoeten’ waarbij de leerlingen contact leggen met de bewoners van het Rosa Spier Huis, waar veel oudere kunstenaars wonen. In februari / maart konden we dan eindelijk starten met het oefenen met groep 8 in de school, gevolgd  door een heuse ‘speed-date’ tussen de leerlingen en de meewerkende bewoners van het Rosa Spier Huis. Groepjes van 7 leerlingen ontmoetten de 7  Rosa Spier Huis bewoners en dat waren echt beroemde mensen, zoals: Freek Biesiot, Ursula van ‘t Wout, Gitte Spee, Ciska Peters, Els de Vries, Eric Zilverberg, Harrie Klooster, met Helen Derriksen als hun coach.

 

Na de speed-date  in het Rosa Spier Huis zijn de groepjes leerlingen o.l.v. Annemieke Vetter en Gideon Calis in de klas verder gegaan met de maaklessen en werd er vooral door de leerlingen zelf gewerkt aan de ontwikkeling van een korte presentatie per groep, met als uitgangspunt het gesprek wat ze met ‘hun’ kunstenaar hadden gevoerd, met natuurlijk als thema ‘ontmoeten’

 

Op woensdagochtend 10 april mogen de leerlingen hun eigen presentaties tonen in de theaterzaal van het Rosa Spier Huis, in het bijzijn van de meewerkende kunstenaars, overige bewoners van het Rosa Spier Huis, ouders/familie en belangstellenden.

 

Natuurlijk is deze groep 8 nu nog zenuwachtig en ‘hun’ kunstenaars misschien ook wel een beetje, maar ze zijn vooral enthousiast. De uitvoering is immers naar hun eigen idee en het is hun creatie. Alle kinderen van groep 8 doen mee en hebben allemaal een eigen rol!

 

Het belooft een bijzondere ochtend te worden op woensdagochtend 10 april. U bent van harte welkom!

 

De deuren van de Theaterzaal zijn geopend vanaf 09.30 uur.  Kom a.u.b. op tijd, want vol = vol !

Meer nieuws