Expositie Uitgelicht – Pien van de Broek

Nieuws

Pien Affiche

OPENING EXPOSITIE PIEN VAN DEN BROEK UITGELICHT /Zaterdag 13 april om 15.30 uur

GalerieCafé van het Rosa Spier Huis

Pien van den Broek, Beeldend kunstenaar, begon haar opleiding aan de kunstacademie van Tilburg. Daarna studeerde ze bij Artibus Beeldende Kunst en Vormgeving in Utrecht en de Vrije Academie Den Haag. Tegenwoordig maakt ze vooral acrylschilderijen op doek en paneel. Deels abstract, deels figuratief.

Pien woonde en werkte met haar man beeldhouwer Willem van den Broek en haar drie kinderen, Floor, Martijn en Sebas in Hoevelaken. Een gezin van louter artisticiteit en creativiteit waar binnen Pien haar vrouw, moeder en schilder zijn verder ontwikkelde. Ze schildert intuïtief, geheel op haar gevoel laag over laag en verstaat de kunst van het weglaten Met die techniek creëert zij frescoachtige, transparante werken en geeft zij op boeiende wijze vorm aan het mensbeeld dat zij draagt. Het mysterie van het leven verborgen in de gelaagdheid van haar transparante schilderijen nemen je mee in de liefde van een moeder geboren met een kunstenaarshart.

Pien van de Broek is sinds enige jaren vaste bewoner van het Rosa Spier Huis

In deze expositie project Uitgelicht in de glazen corridor in het Rosa Spier Huis is het beste van haar oeuvre te zien, een aantal oudere en ook nieuwe werken, door de jaren heen heeft zij haar eigen herkenbare stijl weten te behouden.

Ook te zien enkele houten beelden van haar dierbare man Willem van den Broek.

De expositie is van 13 april t/m 16 juni 2024

Meer nieuws