Classic Young Masters in Rosa Spier Huis

Nieuws

Rosa Spier Huis werk samen met Classic Young Masters. Afgelopen dinsdag 7 juli werd deze samenwerking voortgezet met een workshop door Tim Kliphuis, een violist van wereldformaat. Tim gaf een workshop aan laureaten van CYM.
Classic Young Masters in Rosa Spier Huis

Samenwerking Classic Young Masters

Onze samenwerking met Classic Young Masters werd dinsdag 7 juli voortgezet met een workshop door Tim Kliphuis, een violist van wereldformaat. Tim gaf een workshop aan laureaten van CYM. CYM heeft als doel het opsporen en begeleiden van jonge, getalenteerde musici in de klassieke muziek. In deze workshop werd het ontwikkelingsproces zichtbaar van het samen tot uitvoer brengen van een bekend repertoirestuk, bedoeld voor een vaste orkestsamenstelling of ensemble.

Muziekpresentaties Rosa Spier Huis

Jong en Oud door Kunst Verbonden

Op dinsdag 7 juli jl. hebben we met een achttal laureaten van CYM een geweldige dag gehad in het Rosa Spier Huis in Laren. Max Valkenburcht, een jonge pianist, beet het spits af met een programma bestaande uit Beethoven, sonate op. 31 no. 3, deel I, Allegro en Dumka van Tchaikovsky.

Daarna volgde een masterclass improvisatie door Tim Kliphuis. Samen met Alrik Botter hoorn, Deborah Witteveen en Julian van der Linden saxofoon, Thomas Dulfer en Simon Dallmeier fagot en Maxim Heijmerink aan de vleugel, ontstond een waar muziekfeest. Tim is een van ‘s werelds bekendste improviserend violisten, met optredens over de gehele wereld. Dit was een buitengewoon leerzame ervaring voor de klassiek georiënteerde musici; een mogelijkheid om de grenzen eens te verleggen.

Tim had een eigen compositie ingebracht waarbij hij de musici inspireerde om ieder een eigen improvisatie op het thema te laten spelen. De bewoners van het Rosa Spier Huis genoten zichtbaar van deze sessie. Na een korte pauze werd een speciaal programma gespeeld voor de verpleeghuisbewoners. Bijzondere ongewone duo’s waarvoor zeker bij de fagot en saxofoon bekende werken zijn omgezet voor deze bijzondere samenstelling van instrumenten.

Ook voor deze bewoners werd nog eenmaal de improvisatie van Tim door hem en de laureaten van CYM gespeeld.

 

 

 

Meer nieuws