Expositie Astrid Engels
Expositie Astrid Engels
zondag 5 mei, 2024
om 15:30 uur
zondag 16 juni, 2024
om 15:30 uur

Meer informatie

A TOUCH OF ENGELS   – Schilderijen van Astrid Engels

OPENING 5 mei 2024 om 16.00 uur

De stijl van de bekende Gooische kunstenares Astrid Engels  kenmerkt zich door een grote eigenheid. De kleurrijke mythische olieverfschilderijen zijn geïnspireerd door oude beschavingen. Astrid reist regelmatig naar verre oorden als China, Vietnam, Cambodja, Egypte en Afrika om op zoek te gaan naar de restanten van oude culturen.  Ze beklom de ruïnes van de Azteken en Maya’s in Zuid-Amerika en bezocht maanverlichte tempels in Griekenland en Rome. De cultuur in Indonesië bracht haar een diep spiritueel werkkapitaal. Haar schilderijen zijn daardoor als het ware ‘fluisteringen uit een ver verleden’, die op het doek tot leven worden gebracht.

Astrid Engels is autodidact. Sinds 1986 is haar werk is te zien op tal van nationale en internationale tentoonstellingen. In 2009 werd zij vanwege haar werk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 1992 won zij de prestigieuze Movado Museum Prijs.

In de jaren 60 presenteerde Astrid het VARA televisie programma Fanclub en in 1965 won zij een wetenschapsquiz over het Oude Egypte, in het bijzonder met haar kennis over farao Toetanchamon.

De expositie is te zien van 5 mei-16 juni 2024 in het GalerieCafé van het Rosa Spier Huis Laren

www.astridengels.com

https://nl.wikipedia.org/wiki/Astrid_Engels

Bekijk ook