Nederlands Trombone Quartet
Nederlands Trombone Quartet
zondag 9 juni, 2024
om 15:00 uur
Prijs per ticket € 24

Inclusief

Over de voorstelling

Het Nymphéas Trombone Quartet onderscheidt zich niet alleen door zich te richten op het Franse impressionistische repertoire, maar ook door te bestaan uit vier tenortrombones, in plaats van de traditionele drie tenoren en een bastrombone. Dit resulteert in een helder en elegant geluid. Door nieuwe muziek te arrangeren en te componeren streven zij ernaar het trombonekwartetrepertoire een boost te geven.

Het kwartet bestaat uit Niels Jacobs, Wilco Kamminga, Arjan Linker en Tim Ouwejan, die elkaar in 2015 ontmoetten. Later studeerden de vier gelijktijdig aan het Conservatorium van Amsterdam in de gerenommeerde tromboneklas van Jörgen van Rijen, Pierre Volders, Remko de Jager en Bart van Lier. Vanaf 2018 vormen de vier het Nymphéas Trombone Quartet.

Het kwartet speelde onder andere op het Prinsengrachtconcert, in de kleine zaal van het Concertgebouw, op het Grachtenfestival en op nationale televisie bij Podium Witteman en het Lenteconcert van AVROTROS. Naast de vele optredens heeft het kwartet ook een cd opgenomen met Frans impressionistisch werk en Nederlandse nieuwe muziek met electronics: Orange, Blue and Pink. De leden uit het trombonekwartet bekleden vaste posities in het Radio Filharmonisch Orkest, het Balletorkest en het Sinfonieorchester Basel (Academie). Daarnaast zijn ze regelmatig actief in onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, en het Nederlands Blazers Ensemble, en ondernemen onafhankelijk van elkaar projecten met eigen ensembles en initiatieven zoals het Nachtlicht Ensemble en het Sweelinck Koperkwintet.

Meer voorstellingen in het Rosa Spier Huis theater