Documentaire “Goed Oud”: uitzending 17 mei, 15.25 NPO2

Nieuws

In Goed Oud (NPO 2) volgt George Schouten gedurende een jaar een aantal bewoners van Het Rosa Spier Huis in Laren waarbij hij ook zelf de vergankelijkheid in de ogen kijkt.
Documentaire "Goed Oud”: uitzending 17 mei, 15.25 NPO2

Documentaire ‘Goed Oud’

Een persoonlijk onderzoek van George Schouten, filmmaker en regisseur (o.a. Zomergasten) waarin George de vergankelijkheid onder ogen wil gaan zien. Gefilmd tegen de achtergrond van een turbulent Rosa Spier Huis met o.a. de nieuwbouw, het 50 jarig bestaan en de verhuizing. (herhaling 19 mei 2020 23.20).

Bekijk hier de documentaire terug

Een leven lang kunst

Hoe te leven met vergankelijkheid? In Goed Oud volgt George Schouten gedurende een jaar een aantal bewoners van Het Rosa Spier Huis in Laren, een wooncomplex voor senioren die afkomstig zijn uit de kunst en wetenschap. Onder het motto: “een leven lang kunst” biedt het centrum de bewoners een podium waar ze hun inspiratie kunnen delen met het publiek. Een grote verhuizing is echter op handen naar een nieuw gebouw wat de nodige zorg en onrust onder de bewoners teweegbrengt.

Verhuizing naar het nieuwe Rosa Spier Huis

In de aanloop naar de verhuizing, maken we kennis met een ex-popmuzikant die zich zorgen maakt over het lot van zijn poes of met een operaregisseur die verheugd is dat hij eindelijk een plekje in het Rosa Spier Huis heeft bemachtigd, maar eenmaal daar de kwetsbaarheid ervaart die hoort bij de ouderdom. Een soefi, die eerder zijn vrouw en kind heeft verloren, probeert richting te geven aan de steeds maar veranderende werkelijkheid die ervaren wordt door de bewoners. En een muzikaal echtpaar toont hoe muziek schoonheid en troost biedt.

Tijdens de draaiperiode wordt de regisseur van deze film zelf geconfronteerd met het ouder worden. De vergankelijkheid dringt zich aan hem op – evenals de schim van de dood. Met behulp van zijn boeddhistische opvattingen probeert hij met rechte rug de vergankelijkheid in de ogen te kijken.

De Boeddhistische Blik: Goed Oud, zondag 17 mei om ca. 15.25 uur op NPO2
(Herhaling 19 mei 23.20 NPO 2)

Meer nieuws