Expositie Suzan Schuttelaar

Nieuws

Suzan Schuttelaar

Expositie Suzan Schuttelaar van 13 augustus t/m 1 oktober 2023

Maak kennis met deze getalenteerde kunstenaar en laat je inspireren door haar unieke visie.

Een kijkje in de studio: Bij het betreden van Schuttelaars studio word je meteen omringd door haar indrukwekkende werken. Levensgrote sculpturen, schilderijen en portretten vullen de ruimte. Alles lijkt verborgen of met elkaar verbonden door een netwerk van draden. Het is een plek waar het onderzoek naar wat er onder de huid verborgen zit, centraal staat. Schuttelaar wil niet alleen dat haar kunst er visueel aantrekkelijk uitziet, maar ook dat het iets naar de oppervlakte brengt. Het is een ruimtelijk, conceptueel en intensief proces waarbij ze schraapt, ontwart en confronteert. Ze beheerst verschillende genres, maar haar ware passie ligt in het creëren van levensechte sculpturen van menselijke figuren. Ontdek het veelzijdige werk van Suzan Schuttelaar:

Kunst als verbeelding van het innerlijke

Introductie: Stap in de intrigerende wereld van kunstenaar Suzan Schuttelaar en laat je betoveren door haar veelzijdige creaties. Met haar studio aan de rand van het historische centrum van Gouda, neemt Schuttelaar je mee op een artistieke reis vol levensgrote sculpturen, schilderijen en meeslepende portretten. Ontdek hoe ze kunst

Het verhaal achter elk werk:

Voor Schuttelaar is elk individu een bron van inspiratie. Elk hoofd en lichaam heeft zijn eigen unieke expressie en verleden. Met elk werk probeert ze een verhaal te vertellen, gebaseerd op haar persoonlijke interpretatie. Mensen spelen een centrale rol in haar kunst. Het gaat verder dan een eenvoudig portret; het is een poging om het innerlijke van de geportretteerde tot leven te brengen. Haar kunst is meer dan alleen visuele representatie; het is een uitdaging om te maken en vaak een langdurig en fysiek uitputtend proces. Schuttelaar daagt zichzelf voortdurend uit om kunst te maken die een diepere betekenis heeft en de toeschouwer raakt.

De evolutie van haar werk:

Schuttelaar’s artistieke reis begon met haar opleiding aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Vervolgens voltooide ze met succes de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar ze haar plek vond. Gedurende haar carrière heeft ze zich ontwikkeld van een schilder die werkte volgens klassieke principes naar een kunstenaar die haar eigen weg inslaat. Haar werk is een samensmelting van klassieke schilderprincipes en de losse toets van het impressionisme. Ze heeft het platte oppervlak achter zich gelaten en is geëvolueerd naar ruimtelijke kunst. Met haar levensgrote papier-maché sculpturen combineert ze vaak schilder- en beeldhouwkunst.

Een indrukwekkend cv:

Suzan Schuttelaar heeft haar kunstwerken tentoongesteld op verschillende locaties in binnen- en buitenland. Haar werk is onder andere te bewonderen geweest in het Museum Gouda, waar ze zelfs de publieksprijs heeft gewonnen. Ze heeft ook deelgenomen aan groepstentoonstellingen en solo-exposities in gerenommeerde galerijen en musea. Haar kunst heeft erkenning gekregen van zowel het publiek als de kunstgemeenschap. Ook nam ze deel aan het televisieprogramma `Sterren op het doek` en koos Huub Stapel voor haar portret van hem zelf.

Conclusie:

Suzan Schuttelaar is een buitengewone kunstenaar die met haar veelzijdige werken de toeschouwer weet te raken. Haar studio in Gouda is een ware schatkamer vol levensgrote sculpturen, schilderijen en portretten. Ze gebruikt haar kunst als een middel om het verborgene naar de oppervlakte te brengen en verhalen te vertellen. Met haar unieke combinatie van schilderkunst en beeldhouwkunst creëert ze werken die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook een diepere betekenis hebben. Suzan Schuttelaar blijft zichzelf uitdagen en evolueren als kunstenaar, en haar indrukwekkende cv getuigt van haar talent en toewijding. Laat je inspireren door haar werk en ontdek de fascinerende wereld die ze creëert met haar kunst.

*gratis entree

 

Meer nieuws