Jonge fotografe eert beroemde vakgenoot Eva Besnyö in Tijd voor Max

Nieuws

Donateurs actie van het Rosa Spier Huis. Fauve Bouwman brengt een ode aan wereldberoemd fotografe Eva Besnyö die tot haar 93e in het Rosa Spier Huis leefde.
Jonge fotografe eert beroemde vakgenoot Eva Besnyö in Tijd voor Max

Fauve Bouwman geinspireerd door Eva Besnyö

Fauve Bouwman bewondert wereldberoemd fotografe Eva Besnyö die tot haar 93e in het Rosa Spier Huis leefde. Zij inspireert de 25-jarige Fauve nog elke dag met haar unieke toepassing van bestaand licht, schaduwen en het krachtig portretteren van bijzondere persoonlijkheden. Met bijzondere anekdotes en herinneringen is het Rosa Spier Huis in Laren een unieke campagne gestart waarin kunstenaars van nu een audiovisuele ode brengen aan hun favoriete oud-bewoner. Vandaag deel 2 waar Tijd voor Max vanmiddag uitgebreid aandacht aan besteedt.

De online campagne van het Rosa Spier Huis startte vorige week met de audiovisuele ode van Dirk Zeelenberg aan Johnny Kraaijkamp sr. Doel van de campagne is het werven van nieuwe donateurs voor deze bijzondere gemeenschap. De opbrengsten maken het mogelijk dat kunstenaars tot op hoge leeftijd én samen met jongeren actief kunnen blijven in hun vak. Want kunstenaars: die gáán niet met pensioen.

Meer nieuws