Team Rosa Spier Huis Laren

Martijn Derrix
Martijn Derrix is muziekbegeleider, coördinator activiteiten en vrijwilligers in het Rosa Spier Huis in Laren
Marijn Derrix - Muziekbegeleider, coördinator activiteiten en vrijwilligers Rosa Spier Huis Laren

Als musicus en muziekbegeleider leek het Rosa Spier Huis mij al jarenlang een bijzondere en inspirerende plek om te werken. Destijds had ik nooit gedacht dat het daar nog eens van zou komen. Inmiddels werk ik hier alweer sinds 2013. Ik beleef dit nog altijd als een unieke ervaring: samen met bewoners, die al een heel leven lang werkzaam zijn in de kunsten of wetenschap, te musiceren of over muziek en kunst te spreken. In het Rosa Spier Huis vinden allerlei activiteiten plaats. Zo bestaat het activiteitenteam, behalve uit een muziekbegeleider, uit een begeleider beeldend, een begeleider expressie (o.a. theater- en dansactiviteiten) en een algemeen begeleider (o.a. wandelclub, bewegingsactiviteiten, etc.).
Vanuit de programmalijn ‘Jong & Oud door Kunst verbonden’ werk ik nauw samen met jonge kunstenaars, diverse hogescholen voor de kunsten, en organisaties die zich richten op jong talent. Dit vertaalt zich onder andere in koffieconcerten door jonge getalenteerde musici, een jaarlijks terugkerend project met de Hogeschool voor de kunsten Utrecht ‘De Kunst van het Leven’, en diverse andere activiteiten en projecten.
Ook coördineer ik de ongeveer 50 vrijwilligers die werkzaam zijn in het Rosa Spier Huis. Zonder hen kan het huis niet bestaan. Zij ondersteunen bewoners bij praktische zaken, bieden een luisterend oor en zij assisteren bij (culturele) activiteiten. Dat waarderen bewoners én medewerkers enorm.