Nieuwe Rosa Spier Huis bereikt hoogste punt

Nieuws

De nieuwbouw  van het Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan in Laren bereikte op 31 oktober zijn hoogste punt, een belangrijke mijlpaal voor het Rosa Spier Huis. De oplevering en verhuizing is naar verwachting eind 2019.
Hoogste punt nieuwbouw Rosa Spier Huis 31 okt 2018

Hoogste punt op bouwplaats.  Manager Cultuur Fleur Bekkers en Ontwikkelingsmanager nieuwbouw Dimitry Melchiors delen broodjes knakworst uit aan alle medewerkers op de bouw.

Nieuw Rosa Spier Huis

Het nieuwe Rosa Spier Huis beschikt straks over 92 zelfstandige appartementen met zorg op afroep en 45 appartementen voor bewoners die intensievere zorg nodig hebben. Wat echter het kloppend hart van het nieuwe Rosa Spier Huis wordt, is het cultuurgebouw. Het cultuurgebouw is toegankelijk voor bewoners én extern publiek. In het cultuurgebouw vindt u:

  • Anna-Stibbe concert- en theaterzaal.
  • Algemeen Atelier.
  • Muziekkamer.
  • Bibliotheek.
  • Leestafels.
  • Galeriecafé/restaurant.
  • Expositieruimte.
  • Terras en beeldentuin.
  • Privé ateliers en studio’s.

Het nieuwe Rosa Spier Huis wordt gerealiseerd in samenwerking met de Slokker Bouwgroep, naar een ontwerp van EGM architecten, Sheryl Leysner interieurarchitect en Studio REDD landschapsarchitecten. Het ontwikkelingsmanagement wordt verzorgd door AC Niellsen i.s.m. Melior Real Estate.

Niet met pensioen

Het Rosa Spier Huis biedt kunstenaars, artiesten en wetenschappers de gelegenheid om tot op hoge leeftijd actief te blijven. Een kunstenaar gaat immers niet met pensioen. Ambassadeur Adriaan van Dis zegt hierover: “We blijven allemaal werken, we blijven allemaal ons ambacht koesteren. En dat kan in het Rosa Spier Huis.”

Veel belangstelling

Een eerste informatiemiddag, voor (toegelaten) aspirant-bewoners trok dermate veel belangstelling dat een tweede middag inmiddels gepland staat op 15 november.

Over het Rosa Spier Huis

Het Rosa Spier Huis is een woon- en werkgemeenschap voor oudere kunstenaars en wetenschappers. In het huis kunnen zij blijven werken. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners én kunstenaars van buiten een podium, om hun inspiratie te delen met het publiek. Met een eigen concert- en theaterzaal, expositieruimte en een hoogwaardig culturele programmering, vormt het huis een bijzondere ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers, jong en oud.
Om in het Rosa Spier Huis te kunnen wonen dient men een aantoonbare professionele loopbaan in de kunst (of aan kunst verwante) wetenschap te hebben opgebouwd.

De toekomstplannen van het Rosa Spier Huis worden mede mogelijk gemaakt door:
De Anna Stibbe Stichting
Rabo Gooi- en Vechtstreek
Bavostichting Heemstede
De Rens-Holle Stichting
Stichting Blokker-Verwer
Stichting RCOAK
Diaconie Gemeente Blaricum
Stichting Steunfonds Rosa Spier Stichting
Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe
Stichting Sluyterman van Loo
ITA (Internationaal Theater Amsterdam)
Stichting Vrienden Rosa Spier Huis
De Hélėne de Montigny Stichting
De Marez Oyens van Ittersum Stichting
Een aantal anonieme begunstigers

Meer nieuws