Onthulling monument voor verdraagzaamheid

Nieuws

Op 6 april wordt de miniatuurversie van het Monument voor Verdraagzaamheid - gemaakt door Herold van den Berg - onthuld worden in het Rosa Spier Huis.
Monument Voor Verdraagzaamheid Laren

In navolging van het Brinkhuis, Scholengemeenschap Laar & Berg en de International School Laren, Singershop en de vestigingen van Voorma en Walch in Hilversum en Laren, zal een 6e kleine versie van het Monument voor Verdraagzaamheid worden geplaatst in het Rosa Spier Huis in Laren.

De onthulling vindt plaats op donderdagmiddag 6 april om 15.30 uur in het Galerie-Cafe van het Rosa Spier Huis. Iedereen is welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Naast mede-initiatiefnemer van het monument Ineke Hilhorst, zal Herold van den Berg het woord voeren. Hij is zowel de maker van het kunstwerk als directeur/bestuurder van het Rosa Spier Huis: ‘Ik heb niets te maken gehad met de plaatsing. Het kunstwerk is door een anonieme gever aangeboden aan de Kunstcommissie. Maar ik ben er uiteraard heel blij mee’.

Ook Maaike Wiarda van de Kunstcommissie is verheugd: “Het thema verdraagzaamheid is belangrijk om breed besproken te worden, ook onder oudere kunstenaars. Maar daarnaast is het gewoon een heel mooi beeld dat een prominente plek verdient”

Na de onthulling zal muzikant en predikant Job de Bruijn enkele liederen ten gehore brengen uit zijn nieuwste bundel.

Het Monument voor Verdraagzaamheid is geplaatst op 16 november, op de ‘Dag van de Internationale Verdraagzaamheid’, in het plantsoen aan de Burgemeester van Nispen van Sevenaerstraat in Laren. Ook Amsterdam kent een Monument voor Verdraagzaamheid op het Overhoeksplein, gemaakt door Fredie Beckmans.

De Singershop in Singer Laren verkoopt miniaturen en kaarten van het Monument. Ook de kleine versie van het kunstwerk is daar te koop.

De voorraad in Singer wordt regelmatig aangevuld – mocht het artikel op uitverkocht staan kunt u het later weer proberen.

Meer nieuws