Persbericht: Verhuur nieuwe Rosa Spier Huis vlot van start

Nieuws

Update over de verhuur van de appartementen in het nieuwe Rosa Spier Huis in Laren. De inschrijving voor oudere kunstenaars is gestart.
Nieuwbouw Rosa Spier Huis Laren Nh 2019

De nieuwbouw van het Rosa Spier Huis aan de Hector Treublaan in Laren loopt geheel op schema. Het nieuwe huis biedt ruimte aan bijna twee keer zoveel bewoners als het huidige complex. De inschrijving voor nieuwe bewoners is geopend; er is veel belangstelling.

Vlot uit de startblokken

De verhuur is gestart. De huidige bewoners van het Rosa Spier Huis hebben hun keuze voor een appartement kenbaar kunnen maken. Ook zijn de gesprekken met aspirant-bewoners gestart. Bent u of kent u een kunstenaar of aan de kunst verwante wetenschapper? Wees er dan snel bij want er is nog maar een beperkt aantal appartementen beschikbaar.

Aspirant-bewoners

Om in het Rosa Spier Huis te kunnen wonen, moeten aspirant-bewoners een aantoonbare professionele loopbaan in de kunst of (bij voorkeur aan kunst verwante) wetenschap hebben opgebouwd. Dit wordt getoetst door een toelatingscommissie.

Verhuizing

De huidige bewoners van het Rosa Spier Huis verhuizen tussen half november en half december 2019 naar het nieuwe adres. Nieuwe bewoners kunnen naar verwachting begin november al hun intrek nemen.

Nieuw Rosa Spier Huis

Het nieuwe Rosa Spier Huis beschikt straks over 92 zelfstandige appartementen, variërend in grootte van 52 tot circa 100 m2 en met zorg op afroep Huurprijzen (incl. servicekosten) liggen tussen de € 1000,- en € 2000,-. Aanvullend kan een eigen atelier of studio gehuurd worden.
Ook zijn er 45 appartementen voor bewoners die intensievere zorg nodig hebben.

Wat echter het kloppend hart van het nieuwe Rosa Spier Huis wordt, is het cultuurgebouw. Het cultuurgebouw is toegankelijk voor bewoners én extern publiek. Het Cultuurgebouw omvat:

  • Anna-Stibbe concert- en theaterzaal.
  • Algemeen Atelier.
  • Muziekkamer.
  • Bibliotheek.
  • Galeriecafé/restaurant.
  • Expositieruimte.
  • Terras en beeldentuin.
  • Privé ateliers en studio’s.

 

Over het Rosa Spier Huis

Het Rosa Spier Huis is een woon- en werkgemeenschap voor oudere kunstenaars en wetenschappers. In het huis kunnen zij blijven werken. Daarvoor zijn diverse faciliteiten in huis. Het Rosa Spier Huis biedt bewoners én kunstenaars van buiten een podium, om hun inspiratie te delen met het publiek. Met een eigen concert- en theaterzaal, expositieruimte en een hoogwaardig culturele programmering, vormt het huis een bijzondere ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers, jong en oud.

Meer nieuws