Rosa Spier Huis Laren viert 50-jarig bestaan

Nieuws

Het 50-jarig bestaan van het Rosa Spier Huis werd op 9 oktober 2019 gevierd met bewoners, medewerkers en vrijwilligers met een scala aan kunstzinnige activiteiten.
Rosa Spier Huis Laren bestaat 50 jaar

50-Jarig bestaan geïnspireerd door oud bewoners

Het 50-jarig bestaan van het Rosa Spier Huis werd op 9 oktober 2019 door bewoners, medewerkers en vrijwilligers op gepaste wijze gevierd. Er was een tournee met kunstzinnige activiteiten door het hele huis. Van muziek, fotografie tot graffiti. Nostalgische beelden kwamen voorbij en bewoners, medewerkers en vrijwilligers maakten samen een graffiti kunstwerk, geïnspireerd door o.a. het werk van Andy Warhol en Maurits Escher, een oud bewoner van het Rosa Spier Huis.

Opening 5- jaar geleden in 1969

Rosa Spier en haar vriendin Henriëtte Polak-Schwarz richtten in 1963 de Rosa Spier Stichting op; een woon- en werkgemeenschap voor kunstenaars en wetenschappers. Een huis dat een podium biedt aan bewoners én kunstenaars van buiten om hun inspiratie te delen met het publiek, een bijzondere ontmoetingsplaats voor kunstenaars en kunstliefhebbers van alle leeftijden. Op 11 oktober 1969 verrichtte Marga Klompé (toenmalig Minister van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk werk) de opening van het Rosa Spier Huis aan de Esseboom in Laren.

Gelijkgestemden

Van Paul Biegel tot Kees Brusse, van Marten Toonder tot Eva Besnyö, acteurs, schrijvers, schilders, fotografen, filosofen; het Rosa Spier Huis heeft altijd een kleurrijke schare aan bekende en minder bekende bewoners gehad. Het Rosa Spier Huis werd in april dit jaar nog met een bezoek van Beau van Erven Dorens vereerd voor zijn programma ‘Beau Five Days Inside’.
Het was overigens ook een afscheidsfeest, want eind november verhuist het Rosa Spier Huis naar de Hector Treublaan in Laren.

 

Rosa Spierhuis 50 jaar Laren 09-10-2019

Geschiedenis Rosa Spier Huis Laren

Rosa Spierhuis 50 jaarLaren 09-10-2019
Rosa Spierhuis 50 jaar Laren 09-10-2019

Meer nieuws