Rosa Spier Huis verbindt Jong en Oud door Kunst

Nieuws

In het project Kunst van het Leven zijn 8 studenten van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht gekoppeld aan 8 bewoners van het Rosa Spier Huis. Zij gaan een dialoog aan over kunstenaarschap.
Rosa Spier Huis verbindt Jong en Oud door Kunst

Jong en Oud door Kunst Verbonden – De Kunst van het Leven

Dinsdag 16 april 2019 heeft binnen de programmalijn ‘Jong en Oud door Kunst Verbonden’ de start van de 4e editie van ‘De Kunst van het Leven’ plaatsgevonden.

Kunst van het Leven

De Kunst van het Leven is een samenwerkingsproject van het Rosa Spier Huis en de Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU). Acht studenten aan diverse opleidingen, zoals: Writing for Performance, Theatervormgeving, Theatre in Education en de opleiding Musician 3.0, van de HKU worden gedurende twee maanden gekoppeld aan acht bewoners van het Rosa Spier Huis. Bij dit contact staat de ontmoeting tussen de student en de bewoner centraal. In duo’s gaan zij de dialoog aan over kunstenaarschap. Artistieke visies en uitgangspunten worden gedeeld, en het kunstenaarschap wordt onderzocht.

Voor de student is dit ook een onderzoek naar het eigen kunstenaarschap en hoe zich dat kan ontwikkelen, een reflectie op het leven van een kunstenaar, hierbij geïnspireerd door de bijzondere levensverhalen en het artistieke werk van de ‘gelijkgestemde zielen op leeftijd’. Voor de bewoners is het een waardevolle interactie met vakgenoten uit deze tijd.

Afscheid oude Rosa Spier Huis

Omdat Het Rosa Spier Huis in 2019 gaat verhuizen naar een nieuwe locatie is bij deze 4e editie aan de studenten gevraagd middels kunst een bijdrage te leveren aan het enerzijds afscheid nemen van het oude Rosa Spier Huis, en anderzijds het creëren van een nieuwe woongemeenschap in het nieuwe Rosa Spier Huis.

Eindpresentatie

Bij de eerdere edities van ‘De Kunst van het Leven’ was de verscheidenheid in de eindpresentaties groot, zoals; (animatie)films, theatrale performances, muziekimprovisaties, installaties, beeldend werk, boekjes, gedichtenbundels etc.
Deze eindpresentaties vinden plaats op maandagavond 17 juni (19.00 uur). Gratis entree. Er dient wel telefonisch of per mail gereserveerd te worden (info@rosaspierhuis.nl)

Meer nieuws